JarmoNevalainen

Onko käyttöä 311 €urolle??

Yle uutisoi tänään kuinka Suomen jäsenmaksu Eu:ssa nousee 1150 miljoonaan vuodelle 2014. Tähän kun lasketaan päälle unioinin kehitysrahastoon 50 miljoonaa + menetetyt tullimaksut 140 miljoonaa päästään yhteissummaan 1,34 mrd euroa. Hallelujah!!

Tämä summa kun jaetaan suomalaisten täysi-ikäisten kanssa +18v joita on 4,3 miljoonaa saadaan jokaisen täysi-ikäisen maksuosuudeksi 311€ vuodessa. Samankaton alla asuvilla summa on siis 622€ vuodessa.

Kysynkin että olisiko rahalle jotain parempaa käyttöä kun yhteiskunnan tuhoaminen keskusjohtoisessa järjestelmässä jossa muutama juhlii ja kaikki maksaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Täysin hypoteettinen laskelma, sillä esimerkiksi menetetyt tullimaksut eivät kilisisi tullin kanssaan, jos Suomi eroaisi niin EU:sta kuin ETA:stakin, mikä olisi tullinkannon edellytys. Siinä vaiheessa niin tuonti kuin vientikin romahtaisi merkittävästi ja sillä olisi paljon muitakin seuraamuksia kuin vain tuon euron per päivä edestä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Hypoteettinen on teidän spekulaatio jostain mitä et voi tietää. Laskelma perustuu tämän hetken lukuihin jotka ovat totta eikä mutu fantasiaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei ole fantasiaa olettaa, että tullivapaalla alueella valtioiden välillä käyty kauppa on huomattavasti suurempaa kuin tullimuurien erottamana. Se on faktaa, jos mikä! Jos vaikka Ruotsi myisi sellua Englantiin ilman tullia ja Suomi joutuisi myymään sen 14%:n tulliin kanssa, niin kummasta maasta Englanti sellun ostaisi?

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #3

Mistä sä keksit sen tullin? Voihan asioista sopia myös muulla tavalla. Teillä EU uskovilla on vain kaksi totuutta joko samaa mieltä tai vastaan, onneksi maailma ei vielä ole näin yksioikoinen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #4

Tästä blogimerkinnästä:
"+ menetetyt tullimaksut 140 miljoonaa päästään yhteissummaan 1,34 mrd euroa. Hallelujah!!"

IPU siis vastustaa jyrkästi vapaakauppaa myös ETA:ssa.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #5

Jää siinä ihan tarpeeksi maksettavaa ilman niitä tullimaksuja, joten kokonaisuuden osalta se on mitätön asia.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #3

Kaikkihan lähtee siitä että sinulla on jotain mitä joku haluaa ostaa. MIllään tullilla tai tullittomuudella ei ole paljoakaan väliä jos ei tavara kelpaa.

Äläkä vie keskustelua muualle. JOs on blogin aiheeseen jotain niin ole hyvä, muuten ei tarvitse osallistua. Kiitos.

Suomen viennin moottori on muuten kemian teollisuus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Puhuin tullimaksuista, jotka itse otit blogissasi esille. Ja kyllä ne kemian teollisuuteenkin purisivat. Suomella ei ole niin omintakeisia teollisuustuotteita, että joku niitä haluaisi kilpailijaa korkeammalla hinnalla. Varsinkin kun puhutaan bulkkituotteista.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #7

Jos teidän eu-fantsuttelijoiden paras argumentti on tuo 140 millin summa niin elämälle kiitos. Löytyykö jotain oikeaa perälautaa vai onko tyhjän veivaamista.

Muistuttaisin myös että ihailemasi Yhdysvallat on protektionismin äiti ja isä korkeine tulleineen ym. suojakeinoineen.

Kaikki kuitenkin lähtee omavaraisuudesta. Suomi voisi olla täyisin omavarainen esim energian suhteen, koko omavaraisuusaste saataisiin suhtellisen nopeasti 50%.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #12

Nevalainen. Kerro miten tuo "täysin omavarainen esim. energian suhteen" toteutuisi ja mikä olisi energian hinta ja tuo 50% omavaraisuusaste on täyttä utopiaa.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #22

Erillaisten uusituvien energialähdeiden lisäämisellä, tärkein asia on kuitenkin energiantuotannon hajauttaminen, periaatteella energia joka käytetään täytyy tulla 200km säteellä tuotantopaikasta. Tämä on tietenkin ohje ei mikään absoluuttinen totuus.

Jos mietitään sitä absurdia tosiasiaa että Suomen kaiken energiatarpeen kykenisi tyydyttämään yksi 30km*30km aurinkopaneeli niin tuosta saa hiukan perspektiiviä, tämä ei tarkoita että kaikki energia pitää tuottaa paneeleilla.

Jo rakennettua ydinvoimaa käytetään niin kauan kun laitosten käyttöikä sallii, se antaa myös joustovaraa siirryttäessä uuteen järjestelmään. Pekka Peura on tehnyt väitöskirjan aiheesta jossa tultiin juurikin tuohon lopputulemaan että 100% energiaomavaraisuus on täysin mahdollista. Kyse on tahtotilasta, täytyy myös huomioida että tällä ollaan astumassa isoille varpaille ja siitähän ei pidetä yhtään vaan pyritään pitämään kiinni kynsin hampain harvojen eduista loppujen kustannuksella.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Maksaisin mielelläni, jos vastineeksi tulisi kuranttia tavaraa.

Nyt täytyy maksaa yli 300 euroa siitä, että menetän mahdollisuuteni ansaita yritystoiminnalla elantoni, sekä työllistää muita ihmisiä.

Tässä ei siis varsinaisesti ole kyse miljardin heittämisestä kankkulan kaivoon, vaan vuositasolla noin 30-50 miljardin ansionmenetyksistä siihen päälle, mikä tasaisesta tulokäppyrästä on jäänyt 2008 lähtien vajaaksi.

Menot ovat kasvaneet demografisen kehityksen kannalta aivan maltillisesti, mitä nyt työttömyys pahentaa, mutta todellinen ongelma on tulopuolen tuhoaminen. Sitä ei kyetä kattamaan minkäänlaisilla menoleikkauksilla, ei vaikka julkinen sektori lakkautettaisiin kokonaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Talouskasvun puute on johtanut n. 10 prosentin tuotantokuiluun, hyvinvointitappioon ja euroalueen asukkaiden elintason laskuun. Kriisimaiden tappiot ovat tätä suuremmat..." (Euron tulevaisuus, 2014. s.10)
http://www.tradingeconomics.com/finland/gdp

Tuo elintason lasku on suuruusluokkaa 15-17 mrd€/v., jolloin päästään summaan 3.000€/v/ jokainen suomalainen. Nelihenkisen perheen osuus on n. 12.000€/v.
Siinä teoreettinen laskelma. :D

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllä mä maksan mielelläni tuon summan mieluummin unionille kuin tullille. Sillekin on aikanaan maksettu ja vähän säädöstenvastaisesti maksetaan vieläkin.
Aloittaja voisi toki esittää kommentissaan kuinka paljon enemmän haavemaailmassaan suomalaisten tulisi maksaa sellaisesta joka on muille eu-kansalaisille ilmaista.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Edellä näitte minäminäminäjaminäensin ajattelun manifestaation. Millään muulla ei ole väliä, kuin sillä mitä MINÄ maksan. Olen maalman napa.

Te ja teidänlaisenne ihmiset ovat se mätä finni naamassa mikä pitää puristaa ulos, jotta paraneminen voi alkaa.

Maksat mielummin unionille kuin tullille??? johan on nerokasta, kun rahat menevät samaan molokin kitaan. Ihanko itse järkeilit tämän logiikan saunan jälkeen kusiaispesässä istuessasi???

Viimeinen lause kaikessa sekavuudessaan ei auennut.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei kannata hermostua. Jos esität jotain vaihtoehtoa niin kannattaisi esittää myös sellaisia laskelmia joita kukin suomalainen minäminä voi sitten omassa elämässään ja ostovoimassaan miettiä.

Tuossa kun tullinkannon ihanuutta eu-jäsenyyden vaihtoehtona tarjosit niin itse maksan mielummiin tullia 0% muiden eurokansalaisten tapaan kuin tullin johdosta x prosentilla korotettua hintaa. Prosentit jätit häveliäästi mainitsematta.

Suomi on jo yksi Euroopan kalleimmista maista. Kysymys kuuluu: kuinka paljon enemmän mielestäsi suomalaisten tulisi jokapäiväisestä elämästään maksaa korotettujen tullien ja alentuneen valuutan vuoksi? Parhaimmillaan/pahimmillaan nyt vaikkapa seuraavan 10, 20 tai 30 vuoden aikana. En voisi edes kuvitella äänestäväni puoluetta joka ei pysty ajamassaan agendassa edes noin yksinkertaiseen peruskysymykseen vastaamaan muuta kuin hermostumalla.

Sitä voi tietenkin itse kukin tahollaan miettiä miten sitten aikanaan alatte niitä akneja puristella ja onko niitä mielestäsi paljonkin. Itse en jaksa sellaisilla asioilla päätäni vaivata vaan tapanani on pysyä sanojeni takana.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Esität väärän johtopäätöksen siinä väittäessäsi että tullimaksut nostavat samassa suhteessa hintoja.

Valtio kykenee niin halutessaan kompensoimaan helposti verotuksen kautta tullista aiheutuneita kustannuksia. Et myöskäänn halua ymmärtää, kuinka voisitkaan minäminäminä logiikallasi, sitä että tullimaksut unionista lähdön jälkeen tulevat ns. yhteiseen pottiin, aivan kuten lototessakin. Sehän on myrkkyä kaltaisellesi ajatella koko yhteiskunnan etua.

Markkinat ovat vapaammat sääntelyltä kuin koskaan ennen. Tullit ja muut tuontirajoitukset ovat alemmalla tasolla kuin milloinkaan. Massiiviset pääomat liikkuvat hyvin helposti paikasta toiseen. Tulokset näkyvät ikkunasta ulos kastsomalla. 500 000 työtöntä, 1 000 000 köyhyysrajalla rimpuilevaa suomalaista. Finnejä ei onneksi ole ylitsepääsemätön määrä puristettavana. Kaikki ajallaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mä uskoisin tullien ja oman valuutan mahtikykyyn poistaa työttömyys ja köyhyys maasta kokonaan vaan historiasta tiedämme Suomestakin lähteneen yli puoli miljoonaa ihmisrä työttömyyttä ja köyhyyttä pakoon 60/70-luvuilla.
Onko olemassa takuita ettei siinä omassa maailmassasi missään olosuhteissa sama voisi toistua?

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Esitätkö hölmöä vai tuleeko ihan luonnostaan? Jankkaat noita takuita sille, tuolle ja tälle asialle vähän väliä eri blogeissa.

Oma valuutta on työkalu. Se on kuin vasara, jolla voidaan hajoittaa ja rikkoa tai sillä voidaan rakentaa kestäviä ratkaisuja. Riippuu käyttäjästä.

Tilanne on nyt sellainen että meillä ei ole omaa vasaraa, vaan se on Frankfurtissa. Sikäläiset vasaran käyttäjät ovat hajoittaneet, rikkoneet ja tuhonneet, sen voi jokainen myöntää kun tarkastelee euro-aluetta.
Niin kauan kun Suomella ei ole omaa vasaraa työkalupakissa olemme Frankfurtin vasarankäyttäjien armoilla, eikä heidän työnäytteet vakuuta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Valtio voi toki kompensoida tullimaksuja ja vaikka valuutan alenemisesta aiheutuneita ostovoiman menetyksiä. Missään ei kuitenkaan ole sovittu että se olisi velvollinen niin myös täysimääräisesti tekemään.

Mä ajattelen asiaa, en minäminän, vaan työntekijän, palkansaajan, kuluattajan ja satunnaisesti aikaani harrastusten parissa viettävän näkökulmasta ja mieluummin pitemmälle kuin kahden tai viiden vuoden päähän.

Jos ajamasi vaihtoehto leikkaa kaltaisteni ostovoimaa ja mahdollisuuksia valita kulutustottumuksiani ja työntekomahdollisuuksiani keinoin jotka muilta euromailta ovat kiellettyjä, niin näen sen vain ja ainoastaan tapana rajoittaa ja haitata sekä laittaa mut muita eurokansalaisia huonompaan asemaan. Ikäänkuin valtion ja sen virkamiesten saneluja ja byrokratiaa ei olisi tarpeeksi. Kuinka paljon kalliimmaksi sitten elämämme vaihtoehdossasi tulee jää arvoituksesi koska niitä prosentteja parhaimmillaan/pahimmillaan ei näköjään tule. Asia menee kiertelyksi.

Historiasta löytyy useitakin velattomia valtioita jotka eivät sitten olleetkaan niin mukavia ja vapaita paikkoja elää. Mieluummin tämä kuin yksikään niistä, jos multa kysytään.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Ei mene jakeluun. Olet sirotellut nerokkaasti tekstin sekaan termejä joita ei ole olemassakaan, eurokansalainen??? Onnittelut siitä.

Jatkat edelleen vain minäminäminäminun perpektiivistä. Minä katson kansantaloutta. Tällä hetkellä tuloerot ja kuilu ihmisten välillä kasvaa. Ei näin. Mitä nopeammin kääntyy pois umpikujasta, sen nopeammin pääsee oikealle tielle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos kansalaiset ja kuluttajat mielestäsi ovat minäminä ja pois puristeltava finni niin toivon onnea sille kansantaloudelle mitä nuo poistettuasi jää jäljelle.

Jäljelle ei jää myöskään ketään jolle vastata esittämääni kysymykseen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olen EU:sta Nevalaisen kanssa samaa mieltä.

Toimituksen poiminnat