JarmoNevalainen

Yhteistyöllä kohti parempaa yhteiskuntaa


Hyvä lukija. Hetki on koettanut. Eduskuntavaalit 19.4.2015 on todellinen kulminaatiopiste Suomen historiassa. Nyt emme ole tienristeyksessä vaan liittymän kohdalla jonka valitsemalla voimme turvata ja kehittää suomalaista yhteiskuntaa.

Jokainen matka, pitkäkin, alkaa ensimmäisellä askeleella. On tiedettävä määränpää ja pidettävä tavoitteet kristallin kirkkaina.  Itsenäisyyspuolueen tavoitteet perustuvat kahdelle periaatteelle. Suomen itsenäisyyden palauttamiselle ja suomen kansan hyvinvoinnin turvaamiselle.

Olemme ratkaisevan valinnan edessä. Suomen on herättävä. Kansalle on ollut turhauttavaa äänestää muutoksen puolesta mitä ei ole tullut. Silti muutosta on  vaadittava, entistäkin kovemmin ja määrätietoisemmin. Ei pidä toimia yksin vaan hakeuduttava muitten saman mielisten luo. Luotava ryhmä, kasvatettava se niin suureksi, että sitä ei voida noin vaan sivuuttaa.

Kallisarvoisin asia tässä maassa on sen kansa. Suomen kansan hyvinvoinnin takia on taisteltava ja tehtävä työtä väsymättä, rohkeasti, uskoaan menettämättä. Muuten kohtalonamme on olla kuin riutuva liesi, jossa kansamme liekki hiljaa hiipuu ja lopulta sammuu.

Suomen kansan on autettava itse itseään. Jokaisen on tehtävä osansa niin rikkaan kuin köyhän. Jokaisen on ymmärrettävä ja sisäistettävä että jossain on joku jolla on asiat vielä huonommin ja häntä minä haluan tukea ja auttaa jollain tavalla. Ei yksin, vaan yhdessä.
Joudunko uhraamaan paljonkin?? Antaminen on parasta saamista eikä ole hienomaa kuin antaa yhteisölle. Silloin voi kävellä ansaitusti selkä suorana ryhdikkäästi ja nauttia muitten ihmisten ihailua ja kunnioitusta.

Pelastus ei tipahda taivaalta syliimme. Se täytyy rakentaa kansan syvistä riveistä. Nykyihminen ei valitettvasti ajattele muuta kuin itseään ja korkeintaan lähiomaisiaan. Aina ei ollut näin.
Olemme saaneet tuntea nahoissamme mitä vahinkoa tällainen pimeässä harhailu aiheuttaa yhteiskunntaamme. On tehtävä täyskäännös umpikujasta ja palattava oikealle tielle. Yhteistyön ja yhteisöllisyyden pariin.  Kun pidämme näistä periaatteista kiinni niin mikään ei voi niitä pois meiltä ottaa.

Itsenäisyyspuolue ei nojaa valheeseen eikä harhauttamiseen. Se nojaa Suomen kansaan. Vain jos kansa haluaa nousta kovan työn, päättäväisyyden, kestävyyden ja periksiantamattomuuden  avulla  voimme tehdä saman minkä isämme ja äitimme, sekä sukupolvet ennen heitä tekivät, rakentaa kukoistavan hyvinvoinnin niin itsellemme kuin tuleville sukupolville.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Jokaisen on ymmärrettävä ja sisäistettävä että jossain on joku jolla on asiat vielä huonommin ja häntä minä haluan tukea ja auttaa jollain tavalla. Ei yksin, vaan yhdessä."

No tuosta ollaan samaa mieltä. Ihmisiä pitäisi auttaa.. etenkin heikoimmissa tilanteissa olevia; siellä voi itsekin olla jossain elämän vaiheessa... vaikka olisi kuinka rautainen mies/nainen tällä hetkellä.

*****************************************************
"Antaminen on parasta saamista eikä ole hienomaa kuin antaa yhteisölle. Silloin voi kävellä ansaitusti selkä suorana ryhdikkäästi ja nauttia muitten ihmisten ihailua ja kunnioitusta."

Auttaminen on mielestäni ok ja tavoiteltavaa, mutta ihmisten ihailun ja kunnioituksen odottaminen palkaksi jotain ihan muuta. Ei ihmisiä pidä auttaa saadakseen jotain kunnioitusta tai palkkiota; sitä ei useinkaan edes tule, mutta siitä viis. Auttaminen itsessään on palkkio tahi päämäärä; miten vain.

******************************************************************
" Nykyihminen ei valitettvasti ajattele muuta kuin itseään ja korkeintaan lähiomaisiaan. Aina ei ollut näin."

Hmmm.. ihmiset ovat olleet varsin julmia kautta aikojen. Kulttuurien muutokset toki ovat tosiasioita ja nykyään perheyhteisöt mm. ovat muuttuneet ihan toiseen muotoon kuin oli vaikkapa 100 vuotta sitten. Kuvitelma ihmisten entisaikaisesta jaloudesta on kuitenkin vähän naiivi.

**************************************************************
"Vain jos kansa haluaa nousta kovan työn, päättäväisyyden, kestävyyden ja periksiantamattomuuden avulla voimme tehdä saman minkä isämme ja äitimme, sekä sukupolvet ennen heitä tekivät, rakentaa kukoistavan hyvinvoinnin niin itsellemme kuin tuleville sukupolville."

Turha edelleenkään liikaa ihailla edellisiä sukupolvia ja vähätellä nykyisiä (edellisiä voi kunnioittaa nostamatta heitä jalustalle.. eivät hekään sitä olisi halunneet.. ainakaan suurin osa). Tärkeintä keskittyä nykytilanteeseen. Menneisyyden romantisointi on sinällään ihan kivaa tietyin rajauksin ja realismin muistaen...
*************************************************************

Aikamoinen palopuhe kai tavoitellen tunteisiin vetoamista... tekeekö tuo sitten kovinkaan moneen vaikutusta... oman mielipiteeni voinee arvata.

Kunnioitan tavallaan kuitenkin yritystäsi vasten kaikkia todennäköisyyksiä. Kaikki realiteetit kuitenkin sanovat että IPU saa sen pari tuhatta ääntä seuraavissa eduskuntavaaleissa ja KEPU voittaa... seuraavina puolueina muut wanhat puolueet kuten persut, kokoomus, demarit, jne.

Monika Lodi

Ei tässä enää auta kukkahattujen jeestustelut,muutaman vuoden päästä täällä on suomalaiset vähemmistönä ja mummot asuu pahvilaatikoissa metroväylien varrella ja työttömät ryöstää nakkikioskeja,saattaa kuulostaa utopialta mutta niin oli 20v sitten utopiaa tämänhetkinenkin suomalaisten alasajo.Suomella ei ole mitään menetettävää,niin pohjassa tässä jo ollaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Suomalaisille on opetettu niin vankasti epäluottamusta viimeiset vuosikymmenet, että auttavaa kättä suorastaan pelästytään.

Ovat varmasti hiljaa hengessään aivan samaa mieltä, mutta alistuneen ihmisen on vaikea nousta edes taakse, saati rinnalle. Usko politiikkaan on näivettynyt aivan totaalisesti ja sekin meidän pitäisi jaksaa kaivaa esille.

Jatketaan silti lannistumatta. Referoin erään Stratforin raportin juuri julki vähän vastaavassa hengessä. Oletettavasti sitäkään ei sitten vaivauduta kommentoimaan, kun samalla yritin ahdistunutta henkeä nostattaa.

Toimituksen poiminnat