JarmoNevalainen

Kivittämisestä, huppupäistä ja valkoisesta "roskasta"

Olin hämmästynyt tänä aamuna Lahdessa tapahtuineisiin ylilyönteihin. Ihmiset heittelevät kivillä SPRn avustustyöntekijöitä, joku oli pukeutunut Klu Klux Klaanin käyttämään huppuasuun jne jne.

Seuraavaksi silmiini osui sisäministeri Orpon erityisavustaja Ville Valkosen kirjoitus jossa hän suoraan halveksii näitä ihmisiä jotka reagoivat asiaan jota he pitävät pelottavana ja epäoikeudenmukaisena.

Mitä helvettiä eduskunta, hallitus ja neuvonantajat oikein odottavat suomalaisilta? Suomessa on TEM:n mukaan 470 000 työtöntä työnhakijaa, tänä vuonna tänne sallitaan tulevan vähintään 50-60 000 turvapaikanhakijaa perustuen päivittäiseen ihmisvirtaan. Nämä ihmiset joudutaan sijoittamaan johonkin, huolehtimaan heidän terveydestään ja selvitytimsestään. Kaikki tämä on pois niistä resursseista joita pitäisi käyttää suomalaisten työttömien, köyhien, vähäosaisten ja syrjätyneiden ihmisten olojen parantamiseen.
Puhumattakaan niistä ihmisistä jotka käyvät työssä ja haluavat rauhallisen ja turvallisen asuinympäristön.

Nyt on tekeillä lakiesitys jossa ilman työtä olevat, OLESKELULUVAN saaneet henkilöt ovat asuntojonoissa kärjessä. Jokainen tietää millaiseen toimintaan tämä tule johtamaan = pienituloiset työssä käyvät jäisivät asukasvalinnassa toisenluokan kansalaisiksi. Todella hieno kädenojennus niitä ihmisiä kohtaan joilla vielä on edes jotain töitä.

Ei voi kuin ihmetellä virheiden määrää joita eduskunta, hallitus ja neuvonantajat onnistuvat tekemään toinen toisensa perään. He kusevat tavallisen suomalaisen muroihin, eikä se riitä, niitä jotka eivät tykkää keltaisesta maidosta syylistetään surutta ja armotta ali-ihmisinä koska he eivät ymmärrä tai he eivät jaa unelmaa.

Vastuunkanto on ylivoimaista eduskunnalle, hallitukselle ja neuvonantajille. Ottakaa turvapaikanhakijat omille asuinalueille etelä-helsinkiin, turun hirvensaloon, tampereen amuriin jne jne. Sen jälkeen voitte kaikki erota koska olette osoittaneet kyvytömyytenne hoitaa tehtävienne. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Mitä helvettiä eduskunta, hallitus ja neuvonantajat oikein odottavat suomalaisilta?"

No tietenkin sitä, että joku ryhtyy lakanaurpoksi, pääsee sillä lehteen ja Uuteen Suomeen ilmestyy ahkeria kynäilijöitä tuota temppua puolustamaan. Sana on vapaa!

Lauri Wirén

Sisäministerimme onnistuu olemaan urpo ilman lakanaakin. Orpo-urpo.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei ainakaan kokoomuslaisella Ville Valkosella ei kellään ennakkosensuuria käyttävällä.

Lauri Wirén

Laitoin Valkosen blogisivulle kommentin, mutta ei taida mennä filtteristä läpi. Ihmettelin siinä, että mikä mahtoi olla syy ja mikä seuraus. Tähän olisin halunnut Valkoselta vastausta, mutta eipä taida tulla.

Helsingissä kaupungin vuokra-asuntoja on jo vuosikymmeniä täytetty ihmisillä, jotka eivät välttämättä ikinä työllisty. Samaan aikaan asuntojonossa on kuulemma liki 30 000 ihmistä, joiden joukossa varmaan olisi sellaisia pienituloisia työtätekeviä, joita kaupunki tarvitsisi ja joita varten sosiaalinen asuntotuotanto on tarkoitettu. Helsingin ongelma, josta ei puhuta, on se, että asukkaiden koulutus- ja tulotaso on ollut laskussa jo kohta 20 vuotta. Jokainen voi mielessään miettiä, mikä tähän on syynä. Samanaikaisesti niin Helsinki kuin muutkin pääkaupunkiseudun kunnat haaveilevat maahanmuuttovetoisesta väestönkasvusta, joka olisi jopa 50% seuraavien 25 vuoden aikana. Jos joku pitää tällaista menoa vastuullisena, niin voi nostaa kättään.

Sami Tastula

Taitaa bittihelv... Roskis kohta täyttymään tämän kyseisen kirjoituksen kohdalla.
Eipä ole mennyt omanikaan läpi kyseisestä seulasta. Vaan kenties syynä se kun en ylistä tätä toimintaa vaan tuon myös ne negatiiviset seikat julki.

Sami Tastula

Likipitäen säikähdin havaitessani kommentointini läpäisseen aiheeseen ja kirjoittajaan liittyvän sensuurin.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Minunkin kommentti jäi verkkoon. Yllättäen uuden suomen henkilökunnan kehuvat kommentit menivät läpi =).

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Joo, verkkoon jäi minullakin ...

Ainoa lohtu on että näistä saadaan vielä joskus hyvät naurut. Ja itkut.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Kouvolassa jo polttopullo lentänyt. Persujen omaperäistä slogania lainatakseni "sitä saa mitä tilaa".

Aikuisten oikeasti kaikesta väkivallata on pidättydyttävä, mutta kun ihmisiä tönitään tarpeeksi niin jossain vaiheessa he rupeavat tönimään takaisin.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Ei. Vaan kyse on siitä että hallitsijamme eivät ymmärrä missä jamassa tavalliset suomalaiset ovat. He tekevät päätöksiä, mutta eivät joudu näkemään niitä seurauksia joita päätöksistä seuraa.

Ps. Kommenttisi oli sen verran luokaton että sait eston minun blogiini.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Jos näitä ihmisiä on "tönitty" eli he ovat kuvailemiasi työttömiä, köyhiä, vähäosaisia ja syrjäytyneitä, niin he ovat olleet sitä jo ennen tätä maahanmuutto-ongelmaa ja siitä riippumatta.

He eivät ole kokeneet vielä mitään käytännön tönimistä sen vuoksi, että Suomeen on tullut esim. irakilaisia.

Nämä mainitsemasi "ylilyönnit" eli esim. vahingontekoyritykset tulella, polttopullolla ja ilotulitteilla eivät ole "tönimistä", vaan oikeasti vaarallista. Niillä tyypeillä ei ole ihan homma kasassa. Missään ei ole sanottu, että he olisivat kuvailemiasi "tönittyjä". Yksi näistä "sankareista" ilmoittaa Facebookissa olevansa yrittäjä. Toki hän on myös "Opiskellut koulussa Elämänkoulu".

Jokainen kirjoitus, jossa levitetään ajatusta, että se on "tönimistä takaisin" kannustaa aina jotakin löytämään yksinkertaisia ratkaisuja elämänsä ongelmiin: Mennään tekemään jotain tyhmää maahanmuuttajille.

Kukaan ei myöskään ole tilannut päälleen polttopulloa, ilotulitteita tai kiviä. Typerää kirjoittaa tuollaista.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Kuten jo aiaemmin kirjoitin ihmisten "töniminen" alkoi jo 90-luvun lamasta. Kuminauhaa on se jälkeen venytetty yhä vain kireämmälle, toki väliin mahtuu hiukan parempikin ajanjakso vuosituhannen vaihtumisen jälkeen.

Yritän nyt kirjoittaa asian mahdollisimman selkeästi. Turvapaikanhakijat eivät ole syypäitä suomalaisten ahdinkoon, heihin ei pitäisi kohdistaa minkäänlaisia väkivallan tai syrjinnän muotoja. Hallitsijamme ovat tehneet jo emämunauksen kun eivät ole kuunneellet kansaa ja keskustelleet turvapaikka-asiassa avoimesti kuunnellen kaikkia. He ovat tästä vastuussa, tietenkään he eivät sitä vastuuta tule kantamaan, kun eivät osaa eivätkä omaa selkärankaa.

Kun ihmisistä ei huolehdita niin se aiheuttaa epätoivoa, epätoivoinen ihminen on arvaamaton. Jos Suomessa olisi alle 200 000 työtöntä työnhakijaa niin tällaisia ongelmia ei olisi eikä tulisi. Toivottomuus aiheuttaa toivottomia tekoja.

Kun asioista ei keskustella ja toinen osapuoli pyrkkii tukahduttamaan tai antamaan tietynlaisen kuvan toisen mielipiteestä joko mediassa (mm. uusi suomi poistatti erään henkilön saksalaisiin lähteisiin perustuvan tekstin, koska siinä kyseenalaistettiin turvapaikanhakijoiden toiminta) tai yksilötasolla niin jollain tavalla ihmisen tuska, pettymys, viha, epätoivo ym. purkautuu. Se on väärin ja valitettavaa mutta näin se vain on.

On erittäin ikävää että hallitsijamme ovat sokeita oman kansansa pahoinvoinnille + he eivät aidosti ajattele täällä olevien hyvinvointia.

Sami Tastula

Lahteen saapuneista 13 perhettä ja loput yksinäisiä, sukupuolta lienee ei väärin voi veikata.
Tälläinen suhdeluku kun näissä turvapaikan hakijoissa niin onko ihme että ympäri Suomea on ryhdytty vastustamaan sekä ilmaisemaan muutenkin tätä "avuntarvitsijoiden" hallitsematonta vaellusta.

Missä on edelleenkin ne todelliset avun tarvitsijat??

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihmiset tarvitsevat erilaista apua, jokainen meistä tarvitsee. Olisi syytä lakata pommittamasta palstoja lauseilla kuten sinun kysymyksesi "niistä todellisista avuntarvitsijoista" joiden lauseiden tarkoitus on raaentaa ja tyhmentää. Juuri sinunlaisesi keskustelijat kannattaisi nuivan liikkeen ottaa puhutteluun.

Sami Tastula

Miten on asia kun kyse kantasuomalaisesta joka ajettu ahtaalle ja köyhyyteen sekä kurjuuteen ja kaiken tämän aikaan saanut päättäjien kädettömyys sekä halu hyysätä muita kansallisuuksia sekä kulttuureita sekä puolustella kulttuurieroilla näiden aiheuttamia ongelmia puhumattakaan päättäjien sallimasta, pakolaisten suosimisen yhteiskunnan eri järjestelmissä alkaen maahan saapumisen kuluista ja päätyen aina sairaanhoitoon yksityisellä sektorilla.

Koska saadaan nähdä se kirjoituksesi, kommenttisi jossa nostetaan näiden kantaväestön leikatut, itse ansaitut edut kaikkien pakolaisuuteen ja ihmisalakuljetukseen liittyen seikkojen edelle???

Onko tärkeämpää että maahan tulevan henkilö jonka historiasta emme tiedä mitään, emme tiedä muuta kuin sen kaunistellun puolen jota työnnetään joka torvesta...
Oli kyse sitten millaisesta huijarista, raiskaajasta, kansanmurhaajasta, terroristista tai vahingossa oikeasta pakolaisesta...
Kaikki edellä mainitut kun historia osoittaa tänne saapuneiksi...
Vai onko tärkeämpi että suomalainen saa elää ja nauttia ilman että joutuu kustantamaan näitä järjestelmää hyväksikäyttäviä.
Ja edelleenkin ne todelliset pakolaiset... Tuskin löytyy perheeltä varoja lähettää kymmenien tuhansien matkakassan kanssa kohti tuntematonta, siinä toivossa että joskus kuuluu jotain kun ovi on perässä sulkeutunut.

Vai oletko löytänyt itsesi, kaikkien mahdollisen pakolaisuuteen liittyvän aihepiirin sallivana mutta samalla kaiken negatiivisen totuuden kieltävässä "pyhyydessä" ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #29

Sä vaan jatkat. Levy jäänyt päälle. Et vastannut kommenttiini mutta jatkat samaan malliin. Vihapulputuskone jäänyt pulputtamaan.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #32

Sini, nyt sinulla on jäänyt levy päälle. Ja aivan ystävällisenä neuvona, kannattaa nostaa neula, ennekuin nolaat itsesi tämän pahemmin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #33

Ei koira pääse kirpuistaan, eikä Sini luonteestaan.

Sami Tastula Vastaus kommenttiin #32

Ehkä suurin syy omaan näkemykseeni on se sinisilmäisyyden puute joka ikävä kyllä monilta puuttuu.
Sekä se että mielestäni oman maan edun mukaista toimintaa tarvitaan jotta tämän maan olot ovat sitä mut monien työelämästä poistuneet sekä monet muut (ei kultalusikka suussa syntyneet) voivat selviytyä päivittäisistä ja pakollisista toimistaan, sekä työikäisyen ollessa kyseessä, olisi näillä mahdollisuus palata takaisin työelämään.
Sekä ihan jo sekin että jokaisen lapsen sekä nuoren olot eivät ajaudu siihen pisteeseen jonka jälkeen saamme medioista lukea monia ikäviä uutisointeja.

Yhteinen tekijä näille kaikille, jatkuvat päättäjien tekemät leikkaukset joita sitten syydetään surutta maahanmuuton pohjattomaan kirstuun, vähääkään välittämättä niistä haitoista joita tämän täysin hallitsemattoman toiminnan mukana maahan, siis Suomeen saapuu.

Mistäkö johtuu oma sinisilmäisyyden puute?
-kenties suurimmaksi osaksi siitä mitä mm. työmatkoillani olen kohdannut, tekijöinä kansallisuudet jotka eivät ole syntyperäistä "eurooppalaista" kansaa vaan suurimmaksi osaksi laittomia maahantulijoita.

Valtaosa Euroopan valtioista muuten turvattomampia kuin esimerkiksi paljon pelätty itänaapurimme. Jokainen voi vain miettiä mistä tämä mahtaa johtua?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #29

Sami Tastula

Miten suhtaudut sitten, kun ne todelliset avuntarvisijat tulevat ?

Sami Tastula Vastaus kommenttiin #51

Niiden kanssa elänyt jo kakarana ...
Näiden mainittujen kohdalla sama kuin kantaväestön.
Nämä ovat kaikkineen eri asenteella varustettuja, elävät ja ovat maan tapojen mukaisesti eivät karta mitään työtä kuten elintasosurffarit.

Näin lyhyesti muotoiltuna.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Eihän telkkarissa näytetty muita kuin lapsiaan kantavia äitejä....ai, niin tämä onkin sitä YLE:n siedätyshoitoa impivaaralaisille, missä ohjelmassa kuin ohjelmassa koululaisistakin ja jopa varushenkilöistä vähintään kolmannes on ulkolaisia.

Sami Tastula

Lahteen sijoitettu kurjuudesta lähtöisin oleva, vähäosainen ja vähävarainen "perhe" lähtenyt tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin...
Oheisessa linkissä mm. kuva tästä kärsivästä perheestä.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/09/25/telem...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Oikeastaan lakanamiehen asuvalinta oli erinomainen. Kuva leviää somessa ja viesti on selvä. Toivottavasti se menee Irakiin asti ja hillitsee muuttohaluja eli siirtolaiskatastrofia, mistä kaikki osapuolet kärsivät. Tottakai hallitsemattoman maahanmuuton seuraus on rasismin kasvu. Ellei hallitus hoida nyt tehtäviään, seuraavat vaalit saattavat olla menestys jollekin aidolle rasistipuolueelle.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Miksi maahanmuutto lisäisi rasismia? Mitä katsot rasismin olevan?

Kirsi Rosengrén

Ahneus on sumentanut järjen. Nyt on otettu yksityisetkin mukaan turvisbisnekseen joten paljon lisää on tulossa. Turviksia tarvitaan koko ajan lisää jotta bisnes pyörii ja tuottaa voittoa.

Kaikki samat virheet tehdään kuin muutkin epäonnistuneet maat. Syynä on juuri tuo ahneus. Mamuja otetaan kahdesta syystä, jotta saadaan bisnekseen materiaalia ja jotta saadaan luotua halpatyövoimaa.

Oman maan kansalaiset kärsii tästä syvästi ja meno vaan pahenee. Eli tällä karmealla ja epäreilulla ahneudella saadaan luotua yhteiskuntaan epävakautta. Se sitten alkaa purkautuun samoin kuin muuallakin. Mitä enemmän turviksia tulee sen enemmän on epävakautta ja meno pahenee.

Tämä kaikki osuu erittäin pahasti omaan nilkkaan mutta ahnehan ei sitä tajua.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Täytyy ihmetellä että miten sisäministeri Orpon erityisavustaja ehtii kirjoittamaan uuten suomeen blogia kun Suomessa on meneillään erittäin vakava kriisi.

Erityisavustaja Ville Valkosen pitäisi olla ratkomassa Suomen ongelmia eikä avautumassa Uuteen Suomeen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllähän Kokoomus on unohtanut vanhan vaalilauseensa,"Tykkipatteri valmiina ampumaan, ole sinäkin, äänestä kokoomusta"!

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Rähinöitsijöitä ei pidä ymmärtää yhtään enempää kuin kaupassa kirkuvaa lasta pitää ostaa hiljaiseksi tikkarilla.

Rähinöitsijät ovat todennäköisesti syrjäytyneitä peräkamarin poikia jotka eivät eläessään ole tuottaneet yhteiskunnalle kuin kustannuksia (lähde: oma elämänkokemus).

Kun ne ihmiset täällä nyt kuitenkin ovat, kohdeltakoon asiallisesti.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Alueella jossa asun ihmiset pelkäävät kirjaimellisesti. Naiset erityisesti. Itse kävin eilen Pansion kaupunginosassa katsomassa tilannetta ja näin yli kymmenen 2-6 miehen ryhmää norkoilemassa/kävelemässä.

Mitä luulet kantasuomalainen tekee kun näkee vastaan tulevan tällaisen ryhmän? Juoksevan avosylin vastaan?? Mitä luulet lasten ajattelevan matkalla koulusta kotiin?? Entä yksinäisen naisen?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Huomasin muuten, että eilen suosituimpien joukossa ollut Ville Paavolaisen hyvin argumentoitu kirjoitus turvapaikanhakijoiden tekemistä raiskauksista Saksassa oli vilkkaine keskusteluineen poistettu. Mielenkiinnolla seuraan josko omalle postauksellesi käy samoin koska silloin US näyttäisi ottaneen hyvinkin asenteellisen linjauksen palstoilleen.

Sami Tastula

Tieto lisää tuskaa...
Sananvapaus ja median valta, asiat joiden kohtaaminen samassa lauseessa tätä suuremmassa mittakaavassa tuskin tulee toteutumaan.

Esimerkki kuinka tiedottamisella, rajatulla sellaisella saadaan aikaan harhaan johtavia mielikuvia.
Samainen uutisointi aamun ylen uutisointina, 13 perhettä ... Kaikkiaan kuitenkin 4 linja-autollista.
Keitä oli muut kyydissä olleet vai saimmeko 13 jokseenkin isohkoa perhettä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144314696082...

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

On surkuhupaisaa että mietin tässä laitanko linkin mistä pääsee tuota kirjoitusta lukemaan. Tähän on siis tultu.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

On se kauhiaa jos kadulla on ihmisiä!

Miksi pitäisi jotenkin reagoida jos jossain seisoo/kävelee ihmisiä?

Esa Ruoho

Kukahan mahtoi avata portit juuri nyt? Sodat on olleet jo vuosia ja yhtäkkiä, muutamassa kuukaudessa tulee saksaan 100 pakolaista per tunti. Tuskin tässä mistään sattumasta on kyse. Aika näyttää mihin tämä johtaa. Tuskin parempaan kuitenkaan. Toivoa nyt edes voisi, että virkavalta senverran olis tilanteen tasalla, että olis edes nimet tiedossa, keitä tulee. Tuskin tämän nyt huomaamatta on jäänyt Isiksen-pojiltakaan. Ja eikös heidän tavoite ole miehittää Israel? Vaikka jo moni "tutkija" on ehtinyt kirjoittamaan, että eihän se Isis sellaista suunnittele. Senverran vierasta tuntuu Isiksen touhut olevan tavalliselle ihmiselle, että minä nyt ihan sitäkään usko, etteivät käyttäisi tilannetta hyväkseen. Kai se pahin virhe sodassa on se, että erehtyy pitämään vihollista hölmönä. Tolloimmat kuvittelevat muuttavansa jotain pukeutumalla Klu Klux Klanin asuun. Eipä siinä hirveästi taida muu muuttua kuin oma tulevaisuus. Onniklownin-asulla olis varmaan parempi vaikutus.

Esa Niemi

"Kukahan mahtoi avata portit juuri nyt? Sodat on olleet jo vuosia ja yhtäkkiä, muutamassa kuukaudessa tulee saksaan 100 pakolaista per tunti. Tuskin tässä mistään sattumasta on kyse."

Sisäministeriö pyysi jo keväällä varautumaan laajamittaiseen maahanmuuttoon ja 80 000 majoituspaikkaa tuli etsiä elokuuhun mennessä.

Melkoinen sattuma jos kyse olisi sattumasta. Ruotsi käänsi ihmisvirrat Suomeen ja poliisi opastaa edelleenkin juniin, joiden matkustajilla maksetut junaliput.

http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/kunnilta-va...

"Kuntia pyydetään nyt tekemään touko-kesäkuun aikana, viimeistään elokuussa aiesopimukset siltä varalta, että Suomessa alkaa laajamittainen maahanmuutto."

"Sisäministeriön ohjeen mukaan laajamittaisen maahantulon varautumisessa majoituspaikkatavoite kaikkien ELY-keskusten alueella on yhteensä 80 000."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jarmo Nevalainen levittää rasismia. Hän laittaa otsikkoon lainausmerkkeihin "valkoista roskaa" mitä rasistista sitaattia ei ole mistään otettu. Mutta salakavalasti hän sitten tekstissä väittää sen ja sen poliitikon halveksivan Lahden kivittäjiä.
Jarmo Nevalainen olet rasisti joka vielä laittaa rasisminsa muiden suuhun.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Hieno meemi tuo rasisti. Loppuiko argumentit kesken kun aloit noin avautumaan?
Jos haluat, Sini, että sinut otetaan vakavasti muuallakin kuin vihervasemmistolaisessa kuplassa, kannattaa käydä googlaamassa ad hominem ja olkiukko, välttää niitä ja hankkia faktoihin perustuvia vasta-argumentteja.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Sini, määritelkäämme rasismi niin olemme samalla sivulla. Encyclopedia Britannica määritelee rasismin näin:

Racism, also called racialism, is any action, practice, or belief that reflects the racial worldview—the ideology that humans are divided into separate and exclusive biological entities called "races," that there is a causal link between inherited physical traits and traits of personality, intellect, morality, and other cultural behavioral features, and that some races are innately superior to others.

Maapallolla on tällä hetkellä vain yksi ihmis rotu "homo sapiens", se on tieteellinen ja biologinen fakta eikä sitä miksikään voi muuttaa.
En ole rasisti, enkä missään tapauksessa usko rotuoppeihin.

Länsinaapurissamme Ruotsissa sen sijaan uskottiin kovasti rotuoppiin. Uskottiin jopa niin paljon, että sinne perustettiin maailman ensimmäinen rotubiologinen instituutti. Jätte kiva.
Ruotsissa uskottiin niin sokeasti ruotsalaisten rodulliseen ylivertaisuuteen, että heidän pidi saada sterilisaatiolakikin Ruotsiin.
Tämän lain varjolla Ruotsi steriloi 65 000 epäsopiviksi katsomaansa ihmistä eugeniikkaohjelmassaan vuosien 1935–1975 aikana. Näistä 28 000 steriloitiin vastoin omaa tahtoa tai siihen painostettuna.

Että tällaista rasismista. Toki Sini sinulla on vielä käytettävinä fasisti-kortti jos koet sen heiluttamisen asialliseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jarmo jaksaa vääntää liturgiaa. Tulee mieleen juristit. Se että paljastin matalan vihjailevan ja käsitteen valkoinen roska suhteen tasostisen temppuilun ei yhtään hetkauta. Keskustelun etiikka on sulle nollan arvoinen niinkuin koko ajan nuiville.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #58

Sini, kun et tunne minua niin lopeta "värittäminen" ja "maalaminen". Pystytkö, osaatko, kykenetkö?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Jos itsellä menee huonosti niin voi sitten käydä vielä heikompiosaisten kimppuun? Kyllä on rohkeita tyyppejä jotka uskaltavat säikyttää naisia ja lapsia.

Sami Tastula

Samaa mieltä.
Varsinaisia suurperheitä kun saamme riemuksemme...
Yle uutisoi 13 perheen saapumisesta Lahteen...
Kaikkiaan saapui 4 linja-autollista.

Taitaakin olla jotain eteläisempää lestadiolaisseurakuntaa....

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Niin, onko fiksua purkaa omaa pahaa oloa ihmisiin joilla vielä vaikeampaa. Varmaan nämä lakanaurpot ja isäm maan toivot ovat ylpeitä siitä että uskaltavat rähistä naisille ja lapsille.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nevalaiselle neuvo, pidä ovesi lukossa, verhot alhaalla, tilaa pizzaa kotiisi ja äläkä missään nimessä lähde ulos, nimittäin voi käydä niin, että syvälle juurtuneet ennakkoluulosi pakolaisista osoittatuvatkin vääriksi.

Esa Niemi

Arto, sinä tuskin edes ymmärrät mitä pakolainen tarkoittaa. Ei kannata käyttää sellaisia termejä, joiden sisältöä ei ymmärrä eikä aihetta, josta käy keskustelua.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Esa Niemi, olen sillä tavalla tavallinen suomalainen mies, ettei termeillä saivartelu ei kuulu tapoihini.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #56

Arto, etenkin silloin kun et ymmärrä mistä puhut.

Sinulla ei ole uskottavuutta jos et ymmärrä edes käyttämiäsi termejä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Vinkkimiehen erikoinen, kiitos paljon.

Todellisia pakolaisia vastaan minulla ei tietenkään ole mitään kunhan he noudattavat Suomen lakia.

Kaikki kotimaastaan paenneet eivät kuitenkaan ole pakolaisia. Jotta ihminen määriteltäisiin pakolaiseksi, hänelle täytyy myöntää pakolaisstatus.

YK:n määritelmän mukaan esimerkiksi sota, nälänhätä tai ympäristökatastrofi eivät ole varsinaisesti pakolaiseksi oikeuttavia syitä. Mutta sen sijaan huoltajan puuttuminen; esimerkiksi orpous tai sotaorpous on.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jarmo Nevalainen

Joko ne Lahteen tulleet pakolaiset kerkisivät rikkoa Suomen lakeja ? Keskellä yötä ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #52

Mielenkiintoinen ilmiö tämä kokkareiden ja suvisten kimppa. Molemmat haluavat maahanmuuttajia mutta täysin eri lähtökohdista. Yhtä älyttömiä jutut kummallakin.

Adira Aviela

Olen ihmetellyt ihan samaa, kuinka kauan suomalaiset kestävät hiljaisesti näitä nöyryytyksiä toisensa perään OMASSA maassaan! Nyt rahdataan maahan kyseenalaisia "hädänalaisia" joiden "hädänalaisuus" perustuu heidän omiin sanoihinsa, mitkä ovat jo monissa tapauksissa kumottu pelkkinä valheina."Hädänalaisia"on jo nyt identifioitu sellaisiin tekoihin ettei heitä kaiken järjen mukaan tulisi edes päästää maahan. Kuitenkin poliiseja palkataan suojelemaan heitä, eikä kansaa heiltä, kuten luulisi tapahtuvan monen "turvapaikanhakijan" kohdalla.

Suomalaisten tulisi vain kiltisti katsoa vierestä, kuinka heidän asuntoihinsa otetaan maahantulijoita ja he itse joutuvat muuttamaan. Köyhät suomalaiset vain haaveilevat niistä leivonnaisista, joita "hädänalaiset" viskelevät roskiin! Köyhillä suomalaisilla ei ole rahaa omiin tai lasten vaatteisiin, joita kyllä kerätään suurella innolla rikkaille "hädänalaisille" jotka taas heittävät ne mihin milloinkin.

"Hädänalaisille" kerätään harrastevälineitä, ettei aika tule pitkäksi, mutta köyhien lapsilla ei ole rahaa mihinkään harrastuksiin ja he jäävät ulkopuolelle kaiken iloisen tekemisen, joita nämä "hädänalaiset" maailmanympärysmatkansa päätteeksi voivat harrastella.

Kaiken huipuksi joku jo ehdotti että työttömät suomalaiset pakotettaisiin ottamaan vastaan näitä perintöprinssejä ja palvelemaan ilmaiseksi heitä, jotka päästetään asuntojonoissakin suomalaisten edelle! Onko kaikki oikeudentaju ja hyvämaku kadonnut? Ihan uskomatonta suomalaisten nöyryyttämistä!

Sami Tastula

Asiaa ytimestä eikä haavekuvilla varustettuna.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Tänään illalla televisiossa koko ongelman ydin tuli hyvin ilmi. Tasavallan presidentti, entinen ja nykyinen pääministeri sekä isoTakinkääntäjä taivasteli vuoronperään että tällainen häiriökäyttäyminen on vastenmielistä ja sitä ei hyväksytä jne jne.

Olen siltä osin samaa mieltä että väkivaltaa ja typerää käytöstä ja lakien rikkomista ei pidä sietää keneltäkään.

Olen kuitenkin tyrmistynyt hallitsijoittemme kykenämättömyydestä nähdä kansan hätä. Sen sijaan että he aidosti edes yrittäisivät keskustella asioista ja etsiä ratkaisuja he lähtevät sanelemaan ja saarnaamaan kansakunnalle joka kohtaa parhaillaan pahinta kriisiä kansakunnan historiassa sitten toisen maailmansodan. ISO VIRHE.

Suoman kansa on tunnettu herra vihasta, epäluulosta esivaltaa ja oppineita kohtaan. Viha ja epäluulo virtaavat suomalaisten suonissa, imetään äidinmaidosta. Se on koodattu meidän dna:han. Viime vuosikymmenenä se on ollut talviunilla, mutta nyt se heräilee. Äkäisenä ja nälkäisenä se etsii kohdetta johon purkaa turhautumisensa kaltoinkohtelusta ja laiminlyönneistä.

Adira Aviela

Sorrutko sinäkin Jarmo Nevalainen nyt suomalaisten aliarvioimiseen? Kirjoituksessasi kalskahtaa aika pahasti tuo: " Suomen kansa on tunnettu herra vihasta, epäluulosta esivaltaa ja OPPINEITA kohtaan. VIHA JA EPÄLUULO virtaavat suomalaisten suonissa...." Tämä kirjoitus olisi ehkö kuvannut suomalaisia 50-100 vuotta sitten, mutta minusta ei enää nykyisin. Suomalaisten yleissivistys ja koulutus on maailman parhaita. Suomalaiset eivät ole mitään metsäläiskansaa.

Suomalainen luonnekaan ei mielestäni ole erityisen aggressiivinen normaalioloissa, pikemminkin tasainen ja rauhallinen, mutta suomalaiset ovat sisukkaita.

Harvaa kansaa on nöyryytetty yhtä paljon kuin suomalaisia. Työvoimapolitiikka ilmaistöineen, työttömyys, yleinen ja sallittu kansalaisten halveksinta. Lisäksi kuin kortena kekoon sadistiselta vaikuttava systeemi, jossa tulokkaille tarjotaan kaikki se apu ja tuki, mitä suomalaiset eivät ole itse koskaan saaneet ahdingostaan huolimatta.

Mielestäni koko "suvaitsevaisuus" on vain yksi sadismin muoto, millä voi itseään ja ylemmyyttään pönkittäen halveksia ja satuttaa toisinajattelevia. Olen jopa miettinyt monen "suvaitsevaisen" kohdalla onko heidän pohjimmainen syynsä näennäiseen ja usein niin selektiiviseen ja tunteettomaan "suvaitsevaisuuteensa" sen varjolla harjoitettava luvallinen sadismi muita suomalaisia kohtaan?

Oikea suvaitsevaisuus ja auttamisenhalu, ei mielestäni voi olla niin suppeaa, kuin tämä yksisilmäinen vain yhden ryhmän ylenmäärinen hoivaaminen. Tuntuu, että tämä hoivaaminen on jo naurettavuuden rajoilla. Kaikkialla on erinäisiä keräyksiä ja tukikonsertteja tämän yhden ja saman ryhmän hyväksi. Siitäkin huolimatta, että suurinosa "turvapaikanhakijoille" kerätty avustusmateriaali on joutunut kaatopaikalle, eikä avunsaajat ole arvostaneet millään tavalla saamiaan lahjoituksia.

Moni köyhä suomalainen olisi ollut onnellinen, jos hänelle olisi tarjottu ne samat lahjoitukset (ihan oikeaan tarpeeseen), joita "turvapaikankanhakijat" eivät kelpuuttaneet itselleen tai heillä ei ollut niille edes tarvetta.

Kuitenkin keräysrumba vain jatkuu, vaikka tulevatkin lahjoitukset saavat todennäköisesti yhtä kiittämättömän vastaanoton! Eli onko tämän puuhailun takana kohderyhmän TODELLINEN avustusten tarve, siltä kun ei ole näyttänyt. Vai avustusten kerääjien oman hyvyydentunteen pönkittäminen? Kerätyt lahjoitukset menevät luultavasti taas suoraan roskiin, mutta hällä väliä tärkeinhän on jo saavutettu: suvaitsevaisen status!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vai avustusten kerääjien oman hyvyydentunteen pönkittäminen?"

Tämä tietenkin ja kaikki sen takia kun EU vaatii meiltä uhrauksia. Hajoita ja hallitse on vanha keino vallan kasvattamiseen eikä mitään liittovaltiota tule jos demokraattisesti asiasta päätettäisiin.

Esa Ruoho

Jossain olin lukevinani uutisen jossa sanottiin, että maahanmuuttajat ohittaa suomalaiset asuntojonossa. Minäkään en tunne olevani rasisti, mutta mitä tälläisella käytännöllä haetaan? Ainakin seon varmaa, et se joka siinä asuntojonossa ohitettiin tuntee katkeruutta ja joku saattas vaikka suivaantua niin, että alkaa heittelemään polttopulloja. Sitäkö tälläisella halutaankin?

Toimituksen poiminnat