JarmoNevalainen

Mitä Vittua sensuroitava!


Silmiini osui blogikirjoitus jossa käsitellään päivän aihetta = sensuuri. Alla oleva teksti on  Sanden Blogista jonka lukeminen pitäisi herättää vakavia ajatuksia siitä millaisessa yhteiskunnassa elämme nyt ja mihin meidän yhteiskunta on menossa.

Tiedän millainen suurinpiirtein on Mitä vittua -nettijulkaisu. Aluksi se oli hirtehinen ja räävitön mediaburleski, mutta sittemmin siitä on tullut räävittömän maahanmuuttovastainen.

Valtamedia, poliittiset puolueet, erilaiset yksityishenkilöt ja tahot ovat nyt käyneet talkoisiin tämän rellestäjän lakkauttamiseksi. Mainostajia painostetaan, ihmisiä painostetaan sosiaalisessa mediassa jos he postailevat linkkejä MV:n juttuihin, poliisi tutkii onko Janitski vuotanut Nettiin miljoonien ihmisten puhelinnumeroita ja osoitteita (siis tiedoja, jotka löytyvät puhelinluetteloistakin), jotkut poliittiset toimijat ovat jo valmiita kieltämään koko julkaisun kokonaan ja käynnissä on suoranainen kampanja tämän mediakentän äpärälapsen abortoimiseksi.

On aivan päivänselvää, että MV ei ole julkaisu, joka edes pyrkii miellyttämään ketään. On myös aivan selvää, että sellaiselle on tilausta. On aivan selvää, että MV toimii lain rajamailla tarkoituksellisesti, aivan kuten Hymy aikoinaan, ja on täysin selvää, että se kannattaa. Miksi se pitää lopettaa? Miksi poliittiset puolueet käyvät sen kimppuun yksissä tuumin?

Mitä Vittua pitää lopettaa, koska se ei toimi halutulla tavalla. Se ei ole YLE, joka on kiltisti hallituksen äänitorvi. Tänään koimme suorastaan surkuhupaisan uutistuokion, kun YLE uutisoi kuinka Puolan uusi kansallismielinen hallitus on ottanut maan yleisradioyhtiön tiukempaan kontrolliinsa. YLE esitti asian erittäin pahana. YLE ei tietenkään maininnut, että jo Matti Vanhasen hallituksen hallitusohjelmassa oli agendana tiukempi mediakontrolli ja nimenomaan YLE:n suitsiminen, joka onkin toteutunut täydellisesti.

Mitä Vittua on myös helppo kohde. On poliittisesti korrektia potkia sitä, haukkua sitä, syyttää sitä perusteettakin, soimata ja demonisoida sitä niin paljon kuin rahkeita riittää. Mita Vittua on mediakentän "moottoripyöräjengi", julkaisu jota kukaan ei muka lue ja jolla ei ole muka ole kavereita ja joka syyllistyy johonkin kauheaan koko ajan. Siitä ei pidetä ja siihen on helppo projisoida kaikenlaista negatiivista, todellista ja kuviteltua. Sen vaikutusvaltaa on helppo liioitella ja siitä voi levittää kaikenlaisia huhuja, koska se on asettunut maalitauluksi.

Se mikä tässä Mitä Vittua julkaisun vastaisessa kampanjoinnissa unohtuu, on tämä: sananvapaus.

Kun nuorisovasemmistolainen hihkuu somessa posket punaisina Mita Vittua julkaisun mahdollisesta lopettamisesta, hän ei käsitä mitä hän kannattaa ja mistä hän iloitsee. Hän iloitsee sensuurista. Kun kokoomuslainen nuorisopoliitikko meuhkaa somessa Mitä Vittua julkaisun taloudellisesta boikotista, hän kannattaa sananvapauden rajoittamista. Asia on niin yksinkertainen. Jokainen, joka haluaa lopettaa Mitä Vittua julkaisun, haluaa kontrolloida mediaa, kontrolloida sananvapautta, lyhyesti sanottuna: haluaa sensuurin.

Sananvapaus on ollut jo vuosia tässä maassa uhattuna. Vanhasen lautakasasta lähtien tässä maassa ovat poliittiset toimijat pyrkineet rajoittamaan sananvapautta. Karmeinta on se, että niin moni itseään älykkäänä ja fiksuna pitävä osoittaa suosiotaan sensuurille seisoen. Hirveintä on se, että moni toimittaja uskoo sensuuriin ja kannattaa sitä avoimesti. Jopa tiedotusopin professorin suusta on kuultu sensuuriystävällisiä puheenvuoroja jo vuosia sitten.

Kuten Milos Forman sanoi jo vuosikymmeniä sitten: Ei ole olemassa mitään osittaista sensuuria, sitä joko on tai ei ole.  Kun Mitä Vittua julkaisun vastainen kampanja saa näin laajaa kannatusta koko poliittisen kentän poikki, voimme todeta, että tilanne Venäjällä on huomattavasti parempi. Siellä on paljon oppositiovoimia ja muita, jotka eivät koskaan lähtisi vaijentamaan ja sensuroimaan mediaa Putinin tahdon mukaan.

Meillä jokainen puolue vasemmistoliitosta (kyllä, käytän tätä nimeä koska tuo puolue ei ole koko vasemmisto vaikka haluaa uskotella niin) kokoomukseen on valmis juuri siihen, mistä ne ovat syytelleet Putinin hallintoa. He toimivat juuri samalla tavoin tässä maassa. Jos YLE tosissaan etsisi tämän maan putinisteja, tässä niitä olisi, mutta YLE ei voi, koska YLE on tiukemmassa mediakontrollissa kuin Puolan yleisradio. Mitä Vittua halutaan lakkauttaa, koska se on poliittinen vastustaja, se on poliittinen vihollinen. Koska se on eri mieltä.

Mitä Vittua saa minun puolestani julkaista mitä haluaa. Jos se syyllistyy kunnianloukkaukseen tai panetteluun, valehteluun tai muuhun, tästä maasta löytyy lakeja sellaisia tapauksia varten. Mutta kun se halutaan lakkauttaa vain siksi, että se aktiivisesti asettuu median valtavirtaa vastaan, kyse on sananvapauden rajoittamisesta. Kyse on sensuurista. Poliittisesta sellaisesta.

MV:n journalistinen taso ei päätä huimaa, mutta mitä sitten? Sen otsikot ovat julkeita ja röyhkeitä, jopa törkeitä. Mitä sitten? Se lietsoo ulkomaalaisvastaisuutta. Mitä sitten? YLE:hän tekee aivan samaa ryssäfoobisilla jutuillaan ja "uutisillaan" koko ajan. MV julkaisee perättömiä juttuja. Mitä sitten? YLE tekee ihan samaa, kun se puhuu Syyrian "oppositiosta" tai väittää Yhdysvaltojen käyneen Syyriassa ISIS:in vastaista sotaa. Mitä sitten, vaikka MV julkaisisi mitä tahansa? Jos se rikkoo lakeja, poliisi tutkii asian, syyttäjä vie jutun oikeuteen ja tuomioistuin langettaa päätöksen.

En pidä siitä miten Mitä Vittua flirttailee rasismin kanssa ja kuinka se syyttelee eritahoja, mutta mitä sitten? Minun ei tarvitse pitää siitä. Voin inhota sitä. Mitä tahansa mieltä olenkin, miltä tahansa minusta tuntuukin, minulla ei ole mitään oikeutta vaatia sen kieltämistä tai lakkauttamista.

Olennainen pointti on se, että Mitä Vittua julkaisulla on oikeus toimintaansa. Sitä sananvapaus tarkoittaa. Se on koko sananvapauden ydin. Tässä maassa kuka tahansa saa sanoa mielipiteensä, kirjoittaa ja julkaista mitä tahansa ilman sensuuria. Ja nyt tuota vapautta ollaan rajoittamassa, rajusti, puolueiden johdolla.

Kuten sanottua, en ole mikään Mitä Vittua julkaisun fani, en ihaile sitä enkä näe sitä kauhean kiinnostavana, mutta sillä on oikeus olla olemassa. Sillä on oikeus julkaista törkeitä juttuja.

Jos se syyllistyy rikokseen, asia selviää rikosilmoituksen tekemisellä. Sen sensurointi ja lakkauttaminen eivät ole sama asia.

Jokainen, joka nyt hurraa niille, jotka tekevät kaikkensa Mitä Vittua -julkaisun lopettamiseksi, hurraa niille asemiehille, jotka menivät pilalehti Charlie Hebdo'n toimitukseen. Jokainen, joka nyt toimii Mitä Vittua -julkaisun lakkauttamiseksi, on tuollainen terroristi, joka katsoo omaavansa oikeuden sulkea lehtiä ja pysäyttää niiden julkaisu. Kyse on täysin samasta ilmiöstä. On joukko ihmisiä, joiden mielestä heillä on oikeus eliminoida heitä loukkaava julkaisu.

Sananvapaus on täysin keskeinen osa vapaata yhteiskuntaa, koska se liittyy mielipiteen vapauteen. Sananvapautta ei voi rajoittaa ilman, että rajoittaa ajatuksen vapautta. Jokainen sensuuripyrkimys tähtää aina myös mielipiteen ja ajatuksen vapauden rajoittamiseen. Aina.

Mikä lehti suljetaan seuraavaksi? Kuka valitsee seuraavan sensuroinnin kohteen ja millä perusteella? Jos ja kun Mitä Vittua lakkautetaan poliittisten puolueiden toimesta, voitte olla varmoja ettei se jää ainoaksi. Seuraava tulee aina. Näin on käynyt jokakerta, kun sensuuri on voittanut.

On käsittämätöntä, etteivät hyvin koulutetut ihmiset ymmärrä tätä periaatekysymystä sensuurikiimassaan. Puuttuuko meiltä historian taju, ymmärrys siitä mitä vapaus tarkoittaa, mitä on länsimainen demokratia? Miksi niin moni, kokoomuksesta vasemmistoliittoon, on niin innoissaan sananvapauden vastaisesta taistelustaan?

Charlie Hebdo suututti äärimuslimeja. He katsoivat, että heillä on oikeus pysäyttää tuo julkaisu. He uskoivat, että tappamalla sen tekijöitä he saavat julkaisun katoamaan. Meillä on joukko nuorisopoliitikkoja, jotka katsovat että heillä on oikeus pysäyttää Mitä Vittua, koska se suututtaa heitä ja loukkaa heitä. Aivan sama ajatuskulku, aivan samat perustelut.

Pidän erittäin huolestuttavana sitä, että niin suuri joukko niin älykkäitä ja fiksuja ihmisiä on lähtenyt täysin palkein ja suurella tarmolla lakkauttamaan Mitä Vittua. Se on huolestuttavaa juuri siksi, että se osoittaa että fasismi elää ja voi hyvin tässä maassa. Fasismiin kuuluu olennaisena osana sananvapauden rajoittaminen ja ne henkilöt, joiden mielestä Mitä Vittua pitää lopettaa, ovat tämän päivän fasisteja. Vasemmistoliitosta kokoomukseen.

Ja jotta asiasta ei tarvitse kinata, voimme ottaa selville mitä fasismin luoja Benito Mussolini itse sanoi keksimästään poliittisesta ideologiasta, siitä mitä se todella on:“Fascism should more appropriately be called Corporatism because it is a merger of state and corporate power”

Hallitus ja suuryritykset, pankit ja poliitikot, elinkeinoelämän johto ja puolueitten päälliköt toteuttavat juuri nyt tuota Benito Mussolinin fasismin määritelmää Suomessa, ja sitten näiden puolueiden nuoret kaaderit käyvät kaikin mahdollisin keinoin vihaamansa julkaisun kimppuun?

Mieti sitä, kansalainen.

 

Paljon muuta mielenkiintoista pohdintaa löytyy Sanden Blogista
http://rayhablogi.blogspot.fi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Milos Formanin lausunto on erityisen hupaisa, koska juuri elokuva on ala, jossa lähes kaikkialla vallitsee nimenomaan osittainen sensuuri: K 18, PG 17, tiedättehän.

Enpä ole huomannut yhdenkään poliitikon vaativan ulkomaisen MV-sivuston kieltämistä. Taloudellisen boikotin puolesta kai sentään saa vielä esittää mielipiteitä? Kun maassa on sananvapaus.

Käyttäjän PeteSyvlumi kuva
Pete Syvälumi

Stuppelo saatava heti pois virasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nimppari joka sesongille. Mitäköhän provoa heität Heikki Hiirenkorvana?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

MVlehti on selvä provosoiva ja hyvin ulkomaalaisvastainen sivusto. Mutta Nevalaisen juttu on täyttä totta. Media valehtelee, muuttaa faktoja omiin agendoihinsa sopiviksi, vääristelee, poliisikin on tässä mukana. Yle valehtelee aivan suoraan päin naamaa ja vääntää juttuja miten haluaa. Osa kansasta ei enää luota niihin. MVlehti kirjoittaa eri tavalla eri asioista. Se on siis saatava lopetettua. Näin toimii näennäis demokratia.

Disinformaatioon pitää vastata rehellisellä tiedonvälityksellä. Sitä tuskin enää saamme Suomessa aikaan. Suomi on mennyt rikki ja korjaantumista tuskin edes näkyy.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Lehdistö julistautui joskus vallan vahtikoiraksi. Kun vahtikoira on kyllästynyt tehtävänsä hoitamiseen, se tarvitsee vahtikoiran. MV lehti on tarpeellinen tämän vahtikoiran vahtikoirana. Ei se ole hyvä eikä se ole kaunis ja turhaa räkyttämistäkin se harjoittaa, mutta tuollaisenaankin se silti ajaa asiansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos se oikeasti haluaisi olla vahtikoira se ei tietoisesti syyllistyisi jatkuvasti kaikkeen epämääräiseen. Nyt se pikemminkin langettaa pahamaineisen varjon koko mamukriittisen agendan päälle.
Jos on kauhea hinku samaistua prosenttijengejä vastaaviin poppoisiin ja ihailla niitä niin siitä vaan. Silloin kuitenkin ihmeellistä kaksinaamaisuutta liikkua myös etikettejä suosivissa medioissa ja de fakto isänmaata vahvistavissa kuten Puheenvuoro.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #20

"Jos se oikeasti haluaisi olla vahtikoira se ei tietoisesti syyllistyisi jatkuvasti kaikkeen epämääräiseen. Nyt se pikemminkin langettaa pahamaineisen varjon koko mamukriittisen agendan päälle".

Samaa mieltä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #20

Sini, kyse ei ole nyt Mitä vittua juttujen laadusta tai laaduttomuudesta vaan heidän oikeudestaan julkaista eli sananvapaudesta.

Suomen laki määrittää ne parametrit joiden sisällä on pysyttävä, ei Jarmo Nevalainen, Sande tai Sini Lappalainen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Kysymys laadusta on aina läsnä kaikkialla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Media valehtelee, muuttaa faktoja omiin agendoihinsa sopiviksi, vääristelee, poliisikin on tässä mukana."

Tällaista yleistystä suosittelee toistaiseksi kymmenen keskustelijaa. Kuinka helposti teidät saisi vakuuttuneeksi siitä, että marsilaiset pyörittävät HS:n, US:n ja poliisin johtoa?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei tarvitse. Aloittaa siitä, että pakolaisuutta markkinoitiin lapsilla ja perheillä, syyrialaisilla. Tulijat olivat nuoria miehiä irakista ja afganistanista pääosin. Voivat hekin olla avuntarpeessa tietysti. Siitä voi jatkaa eteenpäin. Lista on pitkä. Yle vääntää haastatteluista aian höpöjä.

Poliisi on mukana panttaamassa titoa tapahtumista. Siitä lähetettiin muistaakseni käskykirjeitä. Ei tämä ole avointa ja rehellistä.

Lukekaa maria syvälän blogi median tarkennettava uutisointiaan maahanmuutosta. Sitten googlen käyttöön. Tällä naisellabon tietoa enemmän kuin muka sivistyneellä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #32

Pakolaisuutta ei markkinoitu. Alkusyksystä ennustettiin, että syyrialaiset ovat Pohjois-Eurooppaan tulijoiden suurin ryhmä. Näin myös kävi, Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa. Kaikissa näissä turvapaikkahakemuksen jättäneiden suurin ryhmä on ollut syyrialaiset. Siksi heitä ei ole tullut Suomeen asti niin paljon kuin irakilaisia ja afgaaneja. Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden määrähän on väestömäärään nähden paljon pienempi kuin Saksaan ja Ruotsiin jääneiden.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #33

Kyllä näitä juttuja ja tarinoita kerrottiin lehdissä sekä televisiossa yllin kyllin. Samoin monta muuta kysymystä käsiteltiin todella yliolkaisesti.

Täytynee kirjoittaa asiasta. Mut nyt täytyy mennä nukkumaan.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #32

Monikulttuurisuuden edistäminen on kirjattu YLEn tehtäviin. Toinen kysymys on sitten se että kuuluuko YLEn ydintehtäviin tämänkaltainen toiminta?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Koneisto tikittää rattaitten huomaamatta, kirjaroviota isotaan tosi isosti. Nuorsossut kilpalaulannassa ristiinpeukuttamassa sensuuria marginaalijulkaisun osaksi. Disinformaatio, oliko kukaan nousemassa barrikadeille Tiedonantajan tapauksessa, humoristinen paskaläjä, joka oli pakko selata läpi pelkästän absurdisuuden takia, poliittinen pahkasika.
Jeesus sentään näitä Sirolaopiston "kirjanoppineita"
Kunhan pakkanen helpottaa, saamme varmaan vielä aineistoa kevätkiiman seurauksista, selitellään sitä sitten kaikki omilla tahoillaan. Syyllinen on joka tapauksessa tiedossa, vaimoa pieksevä ja raiskaava mies, joka vielä tienaakin enemmän kuin hellanrautaan 2 metrin ketjuun sidottu nyrkkeily.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

MV-sivusto on nykyisin hyvä mittari sille kuka on rasistisesti suuntautunut ja uskoo herkästi vihamielisiin valheisiin. Pudotan saman tien kyseisen henkilön luotettujen ihmisten listaltani ja karsin tietysti jokaisen MV-linkkaajan myös fb-kavereista.

Mika Leinonen

Sinulla ei sitten paljon kavereita taida olla, ei facessa eikä muuallakaan :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mika Leinonen, tervetuloa ulos kuplasta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minulle ihan riittävästi :) Joitain satoja nyt kuitenkin.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Börje,

olet kovin ahdasmielinen ihminen. Et hyväksy että kellään on erilaisia mielipiteitä kuin itselläsi. Voin kertoa sinulle, että myös minä luen MV:tä, kuten paljon muuta aina Kansanuutisista Patrioottiin ja kaikkea siltä väliltä - ja toki lukuisia tiedejulkaisuja. Lisäksi Ilja Janitskin on FB-kaverini. Mutta voin myös kertoa, että minulla on FB-kavereita niin anarkisteista, vassareista, vihreistä, perussuomalaisista, SDP:läisistä ja monista monista muista piireistä niin suomesta kuin ulkomailtakin. Ja vaikka tyyliin n. kolmasosa FB-kavereistani on erirotuisia ulkkareita (ts. ei valkonaamoja) niin mielestäsi lienen rasisti, koska luen MV:tä? Ja muuten, kun niikseen tulee niin myös jaan MV:n juttuja. MV kertoi esim. Kölnin ja Helsingin Uuden Vuoden "sattumuksista" jo Uuden Vuoden päivänä. Muu valtamedia vasta viikkoa myöhemmin. Mistäköhän tämä kertoo???

Todettakoon tähän loppuun vielä että yksikään FB-kavereistani ei ole minua poistanut. Sen sijaan kun niikseen tulee niin saatamme kyllä keskustella näistä asioista, joita esim. olen MV:n kautta jakanut. Sillä tavalla saa usein asioihin myös uusia näkökantoja ja voi huomata että ehkei ihan aina sitä itse olekaan kaikessa oikeassa. Ilmeisesti sinulle tämä ei kuitenkaan ole mahdollista kun poistat kaveripiiristäsi kaikki "väärää mieltä" olevat? Ja siitä taas tuli mieleen, että kumpikohan meistä noin oikeasti on suvaitsevainen? Minäkö joka hyväksyn myös toista mieltä olevien ajatukset ja näkemykset kuin omani, vaiko sinä joka hyväksyt vain omaa mieltäsi olevien ajatukset ja näkemykset?

Ei mulla muuta.

Olli Nurmi

Valheiden, propagandan ja vihamielisyyksiä lietsovien "uutisten" ympärillä joukkomasturboiminen on kovin irvokasta, eikä sillä ole mitään tekemistä mielipiteiden kanssa.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Mainostajat päättävät itse missä julkaisevat. Jos mv on niin erinomainen, ei tuo boikottikampanja pure sen enempää kuin määrättyjen tahojen yritys saada ihmiset boikotoimaan Yleä ja Helsingin Sanomia. Mutta kuten itsekin hyvin tiedätte (ja siksi olette huolissanne),julkaisu on roskaa, eikä minkään yrityksen maineelle tee hyvää tulla yhdistetyksi siihen.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Verorahoitteista YLE:ä ei tosiaan kannata boikotoida muuten kuin olla nauttimatta heidän tarjontaansa. Hesari on ollut alamäessä jo monta vuotta, se kuin ei enää käy oikein kalakääreeksikään tai jalanlämmittäjäksi pienuutensa takia.

Eero Mattila

Hyvin kirjoitttu ja perusteltu. Kaiken lisäksi täyttä totta, että "rasismi/fasismi" väitteiden avulla ollaan kovalla kädellä yhä tiukemmin rajaamassa suomalaisten sananvapautta. MV-lehti on Halla-Ahon jälkeen seuraava iso maali, joka on päätetty poistaa keinolla millä hyvänsä.
- Kuten Neuvostoliitossa, tässäkin ensin tuomitaan ja sitten keksitään perustelut. Tuomitseminen perustuu mielipiteeseen ei lakiin. Neuvostoliiton rikoslain pykälä 58 (isänmaan kavaltaminen) saa pian Suomessa uuden muodon kun kuvitteellisia rasisteja ja fasisteja aletaan ilmiantamaan ja jahtaamaan.
- Ehdotan, että maatalouden tarkastajat voisi talviajaksi palkata rasistijahtiin! Heillä on valmiiksi oikea asenne. Rikkeitä löytyy, koska niitä on päätetty löytää - ihan kuten Neuvostoliitossa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vaikuttaisi jotenkin modernimmalta jos vähitellen pääsisit neukkuajasta nykyaikaan. Iso osa lukijoista on syntynyt Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen. Sensuuri toimii oikein mallikkaasti nykyisin Venäjälläkin. Onhan MV-lehtikin tärkeä osa Putinin valheiden propagandakoneistoa. Vai oletko sinäkin osa tuota trollitehtailua?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ainakin Donetskin edustaja Johan Bäckman on MV:n innostunut puolestapuhuja.

Eero Mattila

Minä elän nykyajassa. Ja kauhistelen sinun ja kavereidesi muinaisen Neuvostoliiton aikaista argumentointia. Vihollisjahtisi on pahasti vainoharhaista. Börje hyvä nyt eletään vuotta 2016 ei 1916...
- Pyydä isoäitiäsi ostamaan uusi almanakka punaisilla kansilla ja siirry tälle vuosisadalle.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Rasismi on tämän päivän neuvostovastaisuus. Se on tämän ajan suosituin leimakirves. Kun syytös on esitetty, se katsotaan saman tien todistetuksi. Kuten neuvostovastaisuuttakin, aivan todellistakin rasismiakin esiintyy, mutta sen määrä suhteessa väitettyyn rasismiin taitaa olla kovasti vähäinen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

On täyttä soopaa argumentoida että yhden tekemät virheet oikeuttaisivat toisen virheellisen toiminnan. Vielä surullisempaa on nähdä kun (tosissaan?) väitetään että vasta-argumentit tai nimittely olisivat sananvapauden rajoittamista. Sananvapaus antaa oikeuden ilmaista ajatuksensa, älyttömätkin. Se antaa myös toisille oikeuden huomauttaa niiden älyttömyydestä.

Boikottiin tai rikosilmoitusten tekemiseen kehottaminen ovat sananvapauden harjoittamista, eivät sen rajoittamista. Sananvapauden perään tunnutaan hanakasti huutelevan, kun argumentit itse asiaan loppuvat.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Petteri Orpo uhkaili kuntia perustuslain vastaisesti pakkotoimilla kesän lopulla.
Tänään Stubb marisi siitä, että perustuslaintulkinnat ovat huonoja ja epäsuotuisia, kenen kannalta?
Perustuslakihan on ehdoton, sitä ei voi tulkita aina sen mukaan miltä tänään tuntuu.

Katupartioiden kieltämiseenkään lakimme eivät taivu joten tavoitteena on muuttaa lakeja jotta saadaan ne kiellettyä.
Sillä ei niin väliä että se sotii täysin ihmisten vapautta ja kokoontumisoikeutta vastaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Suretko sinä jos natsista mobilisointia yritetään suitsia. Eikös se ole kansakunnan itsesuojelua?

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Kannattaa lukea historiaa sieltä kajastaa tulavaisuus. Lue ihan joutessasi vaikka mitä seurasi natsi-saksan sensuurista tai neuvostoliiton tai kiinan...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tämä Sanden blogi on täysin pihalla sananvapaudesta. Hebdo-vertaus on naurettava. Hebdon toimituksessa ei masinoitu ahdistelu- ja häiriköintihyökkäyksiä ihmisille vaan se oli rehellisesti sitä mitä oli.

Kyllä mahtuu paljon naivia ajatusta tämän aihepiirin ympärille.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kampanja ei ilmeisesti kaikilta osin ollut täysin onnistunut. Mainostaja tiedotti netissä seuraavaa:

"Hei kaikille! Ja kiitos palautteesta, sitä onkin tullut runsaasti. Myyntimme on lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun.

Sen kunniaksi huomisesta 14.1. alkaen saatte koodilla "SOMERAIVO" tuotteitamme alennushintaan!"

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Siitä sitten, Jussi, tilaamaan vitamiinihörhöpotenssipillereitä!

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tuo oli kuvakaappauksesta, koska en seuraa lehteä tai mainoksia niin tarkkaan että tietäisin mitä myyvät. Kiitos kuitenkin tarkennuksesta.

Toimituksen poiminnat