JarmoNevalainen

Sisu jatkaa hajuttomana ja mauttomana. Eläköön selkärangattomuus.

Viikonloppuna järjestettiin "ääri"oikeistojärjestö Suomen Sisun suurkäräjät jossa järjestölle valittiin puheenjohtaja ja hallitus.

Puheenjohtajana jatkaa Olli Immonen jonka suurin poliittinen teko on ollut kirjottelu facebookkiin yön pimeinä hetkinä ilmeisen humalassa. Kirjoittelusta johtuen hän joutui hetkeksi valtakunnan tuhmaksi pojaksi johon perussuomalainen puolue reagoi voimakkaasti koska julkinen ja kulissien takainen ohjeistus.
Immonen "harjattiin" puhtaaksi jonka jälkeen Immosesta ei ole juurikaan mitään kuulunut. Suomen Sisun puheenjohtajana hän on sentään muistanut käydä haudoilla sekä järjestää hienoja illallisia jossa pöytäliinat ovat suorassa ja puhtaanvalkoisia.

Leikki sikseen. Miten voi parintuhannen jäsenen järjestö olla näin näkymätön, hajuton ja mauton hetkellä jolloin Suomea koettelee pahin kriisi sitten toisen maailmansodan? Ilmeisen helposti. Sisun puheenjohtaja Immonen kun on Perussuomalainen kansanedustaja, puhtaaksi harjattu ja tarkkaan briiffattu miten pitää toimia etteivät ovet sulkeudu ja ura katkea.
Internetin pahat linnut kraakkuvat, että Immosta tämä ei kovin haittaakaan. Hänen suurin unelmansa kun on vetäytyä lapin erämaahan kirjoittamaan suurteos joka muuttaa Suomen tulevaisuuden lopullisesti. Parempaan vai huonompaan, ollakko vaiko eikö olla (selkärankainen)? Tätä historiallista suurteosta joutunemme odottamaan vielä tovin koska vastuuta tuli taas ja Immonen valittiin jatkamaan Sisun johdossa.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Teemu Lahtinen. Teemu on yksi neljästä Sisun  perustajista. Hän on kansallismielisen skenen vanha näkyjä ja kokija. Hän oli mukana jo kauan ennen Jussi Halla-Ahon skriptaa ja siinäpä se sitten onkin. Teemu itse ilmoittaa mielenkiinnon kohteisiinsa mm. heraldiikan ja vexillogian. Ei ihme että Sisulla on näyttävä logo. Liput ja viirit näkyy joka nurkassa tarkkaan aseteltuna, silitettyinä ja hyviltä tuoksuvina. Sisällöstä ja teoista viis, kunhan liput ja logot on kohdillaan ja meininki näyttää sivistyneeltä ja arvokkaalta. Voisipa joku jopa käyttää sanaa elitistinen.

Teemun ja isonTeen suhde on moninainen. Teemu itse on kertonut Sisun jo alkuajoista pohtineen poliittisen toiminnan mahdollisuutta. Jopa omaa puoluetta harkittiin mutta lopulta päätettiin uida perussuomalaisten liiveihin. Sieltä käsin Sisu on tuottanut vaalikentille hyödyllisiä rouhijoita perussuomalaisille.
IsoT on kiittänyt ja kuitannut auttamalla uskollista politrukkia Espoon valtuustossa. Syystäkin, onhan Sisun riveistä noussut monta PSn tämän hetken peruspilaria. Viimevuosina kuitenkin Sisulaiset ovat ajatuneet hiukan sivuraiteille puolueen sisällä ja osa on joutunut jopa eroamaan Sisusta koska julkinen ja kulissien takainen painostus. On äärimmäisen tärkeää kuitenkin muistaa Sisun olevan perussuomalaisten lompakossa syvällä povitaskussa. Näin yksi potentiaalinen kanava muutokseen suomen kansan eduksi makaa Teemun ja isonTeen ahterin alla tukevasti ja pysyvästi? Saat mitä tilaat, eiku.....

Teemu kyllä tietää paikkansa. Hän on nöyrä ja kuuliainen eikä halua kokea Immosen kohtaloa perussuomalaisten harjakoneessa, se kun tekee kipeää.
Teemun pitkäaikainen häärääminen kansallismielisessä kentässä tuonut hänelle poliiittista uskottavuutta ja pääomaa. Molemmat edellämainitut ovat kuitenkin virheitä katsojan silmässä. Näiden virheiden myötävaikutuksella Teemu on ujuttanut itsensä moneen asemaan josta hän kykenee tarkkaillemaan kansallismielisen kentän tilannetta. Kun tilanne sitä vaatii toimii hän jarrumiehenä isonTeen ja PSn etujen turvaamiseksi.

Suomen Sisun ongelmat kärjistyvät pitkälti näihin kahteen henkilöön jotka ovat keskenään toimineet puheenjohtajina ja erillaisissa Sisun luottamustehtävissä  12-vuotta (Sisu on 18 vuoden ikäinen). Ongelman juurisyynä ovat myös ne uskolliset perussuomalaiset jotka jaksavat uskoa isonTeen leukojen aukomista ja sitä kuumaan ilmaan mitä isonTeen suunnalta sattuu kulloinkin tulemaan. Ei sillä niin väliä jos vähän on ensin takkia käännetty ja lopulta poltettu koska mä voin ja jos tulee tiukka paikka niin soitan nykiin niin saan konsulttiapua isoilta pojilta. Timo from Finland, ready to help!

Jos Suomen Sisu ajaisi suomen kansan asiaa se häätäisi mitäänsanomattomat joutomiehet järjestönsä johdosta. Se alkaisi näkyä huomattavasti enemmän maakuntatason kuin myös valtakunnan politiikassa. Järjestön jäsenmäärällä saataisiin aikaiseksi paljon enemmän kun haudoilla käyntiä, hienoja illallisia  ja tapahtuma johon kukaan ei tullut vaikka jaettiin ilmaisia ämpäreitä, tämä siis jos olisi johtajia eikä haaveilijoita.

Voisiko siis Sisu tehdä enemmän? Olisiko sillä resursseja olla muutosvoima hallitsijoittemme nykyiselle kansaa vihaavalle politiikalle?
Miettikää myös miksi perussuomalaiset ja kokoomuslainen ovat järjestön johdossa? Mikä on heidän tuoma arvonlisä? Miksi muutama kansallismielisenä esiintyvä henkilö pyörittää Sisua näin heikoin tuloksin? Kaikilla mittareilla mitattuna tulokset ovat surkeita. Yritysmaailmassa olisi tällaisella johtamisella tullut kenkää jo vuosia sitten (ilman kultaisia kädenpuristuksia).
Ovatko he aidosti mukana koska rakkaudesta lajiin vai ovatko he vain keräämässä irtopisteitä sekä tarvittaessa jarrumiehinä jotta Sisu pysyy perussuomalaisten iltapäiväkerhona jossa lapsille kehitetään jotain joskus jotta eivät innostuisi tekemään ja ajattelemaan asioita itse. Näin Sisu pysyy kauniisti kontrollissa ja sitä meidän hallitsijat todella haluavat ja arvostavat.

PS: Muuan yksityishenkiö Espanjassa ei ole valtaa pitävien kontrolissa ja tämä on pelottava ja todella paha asia, heille.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat