JarmoNevalainen

Pelkoa, inhoa ja Vihapuhetta, sinun rahoillasi.

 • Vuoden journalisti 2014
  Vuoden journalisti 2014
 • Vuoden 2015 journalistijutun kirjoittaja Jessikka Aro Facebookseinällään
  Vuoden 2015 journalistijutun kirjoittaja Jessikka Aro Facebookseinällään
 • Suomalaisen median näkemys ehdokkaista ja lopputuloksesta
  Suomalaisen median näkemys ehdokkaista ja lopputuloksesta
 • Miten osu niinkö omasta mielestä?
  Miten osu niinkö omasta mielestä?
 • Herranjestas! Ei kai nyt sentään!!???!!?
  Herranjestas! Ei kai nyt sentään!!???!!?
 • Se ilme kun tajuaa että trendi on kääntynyt
  Se ilme kun tajuaa että trendi on kääntynyt
 • Toimittaja Anu Karttunen on huolissaan
  Toimittaja Anu Karttunen on huolissaan
 • Ruotsissakin on saatu ihottumaa
  Ruotsissakin on saatu ihottumaa
 • Sipilä toivoi Clintonin voittoa. Vatsahan siinä meni sitten kuralle.
  Sipilä toivoi Clintonin voittoa. Vatsahan siinä meni sitten kuralle.
 • Vihreiden kansanedustajan vihapuhe
  Vihreiden kansanedustajan vihapuhe
 • Vihreä demokratia on silloin hyvä kun oma suosikki voittaa
  Vihreä demokratia on silloin hyvä kun oma suosikki voittaa

Politiikan megatrendi on vaihtumassa. Brexit oli ensimmäinen kouriintuntuva isku joka ennakoi tulevaa. Keskiviikko aamuna saatiin vieläkin suurempi jytky vallitsevasta geopolitiikan virtausten muutoksesta.
Kun vaalitulos rupesi selkiytymään niin medialla ja hallitsijoillamme oli ennen näkemätön päänsärky sillä tulos tuli puuntakaa ja tätä ei osattu odottaa.

Mikäeli mediassa tehtäisiin työ ammattitaitoisesti niin tuloksen ei olisi pitänyt olla mikään yllätys vaan ennemminkin todennäköisyys. Mutta mediassa ei näin tehdä koska median työtä ohjaa asenne ja uskomukset.

Aamulla varhain sitten alkoi ennennäkemätön itku ja hampaiden kiristely. YLE näytti itkeviä Hillaryn kannattajia. YLEn yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Pirjo Pöntinen oli varsinainen tapaus, vaalitulos oli räjäyttänyt hänen konseptinsa niin sekaisin että jokaisen lauseen jälkeen minkä lausui seurasi ööö...aaa...uuuuum...öööö. Naamasta myös näkyi että koville otti. Pöntinen sitten huipensi työpäivänsä tekemällä verkkojutun jonka otsikko ei ollut enempää eikä vähempää kuin "Analyysi: Viha ja valhe voittivat Yhdysvaltain presidentinvaaleissa".

Viha ja valhe sai 60 miljoonaa äänestäjää antamaan äänensä Trumpille. Pöntisen analyysi on jäätävää oman pettymyksen projisointia ja journalistisena työnä täysin ala-arvoinen.
Samaan aikaan YLE fem oli sekaisin kun isoisän seinäkello. Heidän päätelmä oli kristallin kirkas.  Vaalituloksen suurin syy oli Putin. Kukapa muukaan se voisi olla? Jos läntisiin valtamedioihin on uskominen niin Putin on ollut myös Merkelin suosion romahtamisen takana sekä Brexit takapiruna. Vähempää ei planeetan vaikutusvaltaisimmalta mieheltä (Forbes) voi edes odottaa.

YLE oli myös kehystänyt kaikki tuloksen varmistumisen jälkeen tehdyt uutiset mustalla. Sattumalta sama ilmiö tapahtui myös Brexit äänestyksen jälkeen. Kyseessä kristallin kirkas viesti katsojalle, suruliputus, väärä puoli voitti.
Tämänkaltaista manipulointia kutsutaan hasbaraksi, mielipiteenmuokkaukseksi jonka Israel on vienyt kenties pisimälle maailmassa. Niille joille käsite hasbara on uusi ja tuntematon niin Hasbara voidaan lyhyesti määritellä näin:
Hasbara on laskelmoitua kommunikointia, jonka tarkoitus on vaikuttaa kognitioon (havainnot, tieto, ajattelu, huomiointi ) sekä käytökseen manipuloimalla käsityksiä ja havaintoja (perception) asioiden syistä sekä muovata kantaa ja mielipidettä (position) yksipuolisella argumentoinnilla, ennakkoasenteita sisältävällä aineistolla tai tunteisiin vetoamalla."


YLEn toiminta on ollut koko sen olemassaolon eräänlaista hasbaraa.  Ennen se kohdistui Neuvostoliiton ihannointiin ja kun Neuvostoliitto katosi kartalta niin tilalle tuli Yhdysvaltain jumalointi. Lisäksi agendalla oli taloudellisen eliitin tekemien rötösten peittely jos oli vaaraa että ne nousisivat päivänvaloon.

YLEssä tämä on normaalia. Se on sitä mitä siellä tehdään työkseen. Kun yrität tehdä oikeaa journalismia niin saat keppiä, ruoskaa ja tulikiveä. Jos nämä eivät tehoa saat potkut. Jaana Kivi oli YLEn toimittja joka kirjotti TTIP sopimuksesta kriittiseen mutta totuuden mukaiseen sävyyn. Tämä ei A. Stubbille käynyt ja näin hän laittoi ministeriön pyörät pyörimään ja YLE ei toimittajan sopimusta uusinut.
YLEssä näitä tapauksia riittää, Ari Korvola, Seppo Konttinen, Leif Salmen, Esko Seppänen, Leo Hursti, Juha Pärssinen, Pekka Ervasti jne jne.
Kukaan edellä mainituista journalisteista ei tunnetusti ollut aktiivinen tai tunnustuksellinen feministi. vihreä,  demari tai monikultturisti, vaan sitoutumattomana ajatteli omilla aivoillaan. Paha virhe YLEssä.

Minun käsitykseni hyvästä journalismista on että kun puhutaan totta niin silloin totuutta puolustetaan eikä siitä kirjoittanutta heitetä ulos. Mutta nyt onkin kyseessä YLE jossa totuus ja sananvapaus toteutuu parhaiten silloin kun se on valtaapitävien totuutta ja sananvapautta.

Mutta palataan vielä valtamedian harjoittamaan kansalaisten manipulointiin. Ennen vaaleja Suomen valtamedia julkaisi järjestään juttuja jossa demonisoitiin, naureskeltiin, pilkattiin, haukuttiin ja vähäteltiin Donald Trumppia. Suomen valtamedian toimittjat kirjoittivat juttuja valehtelijasta, huijarista, rasistista, naisten kourijasta  ja kaikin puolin kelvottomasta tyypistä joka nyt sitten on maailman mahtavimman valtion presidentti. 
Aikooko joku valtamedian edustaja pyytää anteeksi panettelua, valehtelua, väritystä  ja vihapuheitaan?  Ei koska Suomen valtamedia on aina oikeassa jos ei faktisesti niin moraalisesti, and that's it!

Vaikka maailman kaikki muut ihmiset olisivat toista mieltä, niin kyllä suomalainen punavihreä valtamedia tietää kuinka asioiden ainakin pitäisi olla.
Ylimielisyydessään valtamedia ja YLE kokee olevansa oikeutettu toteuttamaan heille annettua tehtävää täällä asuvan roskasakin sivistämisestä ja heidän muokkaamisestaan punavihreän normiston mukaisiksi suomalaisiksi. Kun viesti ei muuten mene perille niin studioon raahataan joku valtakunnan huippu propagandisti. Käynnistetään sumukone ja laitetaan soimaan kestohitti Paranoid.

Tähän lopuksi valtamedian ja YLEn otsikoita lähimenneisyydestä.

Analyysi: Trumpin valinta voi antaa Venäjälle vapaat kädet lähinaapurustossa (YLE 9.11.2016)
Reaktioita Trumpin voittoon: Venäjän duuma taputti, suurin muslimimaa pelkää konfliktia (YLE 9.11.2016)
Asiantuntija Mikaa Aaltola: Trump jättäisi Suomen Venäjän armoille – ”Historian tärkeimmät vaalit Suomelle” (IS 8.11.2016)
"Ei hyvä!" Helsinkiläisten Trump-reaktiot (HS 9.11.2016)
Suomalaiset tyrmistyivät USA:n vaalituloksesta: "Valheet menivät läpi" (IL 9.11.2016)
Kauhistuneet ilmeet seuraavat vaalituloksen ratkeamista Clintonin vaalivalvojaisissa (AL 9.11.2016)
Trump-järkytys yltyy: ihmiset googlailevat ”maailmanloppua”, ja Kanadan maahanmuuttoviraston sivut kaatuivat taas (Me Naiset 9.11.2016)
Sipilä uskoo Trumpilla olevan vapauksia tehdä päätöksiä (HS 9.11.2016)
Kansalliskiihkoilijat riemuitsevat – "Jumala siunatkoon Donald Trumpia!" (YLE 9.11.2016)
Maailmanpolitiikan tutkija Matti Ylönen: Trump ei tunne ulkopolitiikkaa, eikä perehtyminen kiinnosta (YLE 9.11.2016)
Clintonin osakkeet nousivat ja maailman pörssit piristyivät (YLE 7.11.2016)
Omien luottamus Trumpiin rakoilee nyt gallupissa – Clintonin voittoon uskoo useampi republikaani kuin Trumpin voittoon (YLE 27.10.1016)
YK:n ihmisoikeuskomissaari: Trump olisi vaarallinen valinta (YLE 12.10.2016)
Professori: Trumpin puheet kertovat valkoisen miehen kunnianpalautuskampanjasta (YLE 11.10.2016)
Trumpin puolustuspuhe hämmensi viestinnän asiantuntijoita: "Mitä Isisillä ja seksipuheilla on tekemistä keskenään?" (YLE 10.10.2016)
Suomi on Trumpin takia nyt uuden epävarmuuden etulinjassa (HS 9.11.2016)
Omatkaan eivät tue Trumpia – "Äkkiä vaihtoon" (YLE 8.10.1016)
IL-analyysi(Kreta Karvala): Onko Suomi vaarassa, jos Putin ja Trump lähentyvät? (IL 9.11.2016)
jne jne jne tätä voisi jatkaa loputtomiin.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Ja valitettvasti Yle onnistuu osin tuossa propagandassaan koska esim. yliopistossa opiskeleva tyttöni (tyypillinen kuplanuori) kysyi hädissään mitä hänen osakkeilleen nyt käy. Ilmeisesti kuunnellut Yleä ja saanut käsityksen, että kaikki menee mitään ei jää ... No rauhoittelin, että pikkasen volaa tuli eilen kun vaalitulos oli jollain lailla yllätys jenkeissäkin mutta että finanssimarkkinat kyllä korjaa. Tällä hetkellä pörssikurssit siis ovat KORKEAMMALLA kuin ennen vaaleja, joka varmaan on täydellinen ihmetys Ylen finanssineroille tai se mistä se johtuu vaikka se ei ole mikään yllätys.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Lauri Kivinen saisi pyytää anteeksi suomalaisilta ja jättää eropyynnön YLE:n pääjohyajana. Kivinen sopisi talkkariksi veljensä instituuttiin ja toimittaja "itkuiikka" Kuronen lumenpudottaja-apuriksi talkkarille talviaikaan. Luokatonta journalismia Yleltä.

ps Mitähän se Paajanen teki siellä USA;n suurlähetystössä, odotti päinvastaisen tuloksen jälkeistä riekkumista vai hakiko mynttejä entiseen puolueen tapaan. Ei ymmärrä , että vaaran vuodet on ohi ja entisajan miehet hoitivat homman tyylillä, josta tulen ainoastaan ylistämään SDP:tä Suomen asioiden hoidosta.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Trumpin voittokulun resepti on jotakuinkin näin:
- Valehtele
- Hauku muut
- Ole mölyapina
- Ennenkaikkea, älä MISSÄÄN nimessä puhu asiaa.

Presidentiksi (ja ministeriksi) pääsee siis isoäänisellä paskanjauhannalla, faktoista viis. Edessä loistava tulevaisuus!

Kun näiden räyhähenkien eväspusseja tutkailee, niin kovin on höttöiset ja todistettavasti nopsaan syöty. Ja sitten iskee krapula.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

KUKAAN ei tiedä millainen presidentti Trump tulee olemaan. En minä etkä sinä eikä kukaan muukaan.
Trump käytti kampanjassaan juuri niitä aineksia joilla hän arveli pääsevänsä presidentiksi, lopputulos puhuu puolestaan.
Nyt, kysymys kuuluu onko hän kykenevä saavuttamaan ne tavoitteet jotka hän on asettanut itselleen? Emme tiedä mutta alku on hänen kannaltaan lupaava.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

"KUKAAN ei tiedä millainen presidentti Trump tulee olemaan."
Eix ookki ihquu?! Ihan ex-tempore-pressa!

"onko hän kykenevä saavuttamaan ne tavoitteet jotka hän on asettanut itselleen?"
Pilkotaanpas vähän osiin:
- 500,000 euron kysymys: Mitkä ovat Trumpin tavoitteet?
- 1,000,000 euron kysymys: Miten ne saavutetaan?

Osaisitko vastata?

"alku on hänen kannaltaan lupaava."
En epäile hetkeäkään, nimenomaan se alku, suuri kunnia siitä hänen edeltäjälleen.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #8

"Presidentiksi (ja ministeriksi) pääsee siis isoäänisellä paskanjauhannalla, faktoista viis. Edessä loistava tulevaisuus!

Kun näiden räyhähenkien eväspusseja tutkailee, niin kovin on höttöiset ja todistettavasti nopsaan syöty. Ja sitten iskee krapula."

Näitä riittäisi ruodittavaksi kotoisten rajojen sisälläkin (Soini, Sipilä, Katainen, Niinistö jne. jne. jne. jne. Stubb ja Berner saavat erikoismaininnan, koska heitä ei ole kansa valinnut ensimmäiselle pestille(HÄMIÖ)), vaikka naapurin sonnia on turvallisempaa arvostella.........

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Valtamedia HUOMIO! Tämä mies ennusti tulevan jo kahdeksan kuukautta sitten.

https://vastavalkea.fi/2016/03/13/miksi-trump-voit...

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Nyt on kyllä materiaalin runsaudesta hiukan pään vaivaa...

– Viha, valheet ja populismi. Politiikka on rikki, harmitteli SDP:n kansanedustaja Sanna Marin.

– Brexitin vaikutus rasismin roihahtamiseen on nähty. Hirvittää minkälaiseen rasismin oikeuttamiseen Trumpin voitto johtaa, kommentoi vasemmistoliiton helsinkiläisvaltuutettu Veronika Honkasalo.

Kokoomuksen helsinkiläinen kuntavaaliehdokas Dani Niskanen uumoili jo Venäjä sotilaallista hyökkäystä Suomeen, sillä Trump on antanut Putin-myönteisiä lausuntoja.
– Saadaankohan tänä jouluna bongailla tonttujen sijaan pieniä vihreitä miehiä? Niskanen twiittasi.

Yhtä lailla pettynyt vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö iloitsi siitä, että Kanadan maahanmuuttoviraston verkkosivut kaatuivat vaalituloksen alkaessa selvitä. Syynä saattoi olla se, että moni amerikkalainen haki Kanadan kansalaisuutta, kuten vaalien alla oli vitsailtu
– Kanadan maahanmuuttoviraston nettisivut kaatuneet. Edistys tarvitsee tänä aikana (Justin) Trudeaun kaltaisia karismaattisia johtajia, Niinistö lohduttautui.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Taho jota en ottanut esiin on UPI ja sen voimahyökkääjät Charly Pasternak-Salonius ja ohjelmajohtaja Mika Aaltola. YLE ja valtamedia on käyttänyt kumpaakin viikottain mitä erillaisimissa asiantuntijatehtävissä uutis ja ajankohtaislähetyksissään.

“Hillary Clinton nousee vakuuttavasti kohti voittoa!”
-Ulkopoliittisen insitituutin Mika Aaltola Yle Radio 1:n Ykkösaamussa 10.10.2016

"Trump on itsensä pahin vihollinen. Hän onnistuisi häviämään debatin ilman Clintoniakin."
-Ulkopoliittisen insitituutin Mika Aaltola Iltalehdessä 20.10.2016

"Eiköhän se Hillaryn suuntaan mene. Jos siis katsotaan vain presidentinvaaleja, eikä esimerkiksi senaatin paikkajakoa, jolla on suuri merkitys."
-Ulkopoliittisen insitituutin Charly Salonius-Pasternak Helsingin Sanomissa 5.11.2016

UPIn tutkapari löi lyhyen ajan sisällä kirveen toistamiseen kiveen. He olivat asiantuntijoina myös Brexit-vaalien alla ja ennustivat silloinkin väärin. Silti Yle ja valtamedia on valmis kuuntelemaan näiden herrojen arvauksia milloin mistäkin aiheesta. MIKSI?......hash..hash..hashbaraaaaa....

Juha Hämäläinen

Schäuble Saksanmaalta varoittaa "Trump-ilmiöstä", joka leviää ja syrjäyttää ammattipoliitikot!

Vaviskaa #PuolueHaudotutBroilerit!

Teille tulee vapahtaja, jonka kolminaisuus on perustuslaki, demokratia ja maalaisjärki ja ne tulevat tuomitsemaan syntiset, lahjotut ja maanpetturit!

http://www.n-tv.de/politik/Schaeuble-warnt-vor-Tru...

Juha Hämäläinen

Nikolaus Blome (Bild): „Diese USA machen Angst!“ "Tämä USA pelottaa!"

Ansgar Graw (Die Welt): „Ein Präsident, so unkalkulierbar wie ein Hurrikan“
"Presidentti, joka on yhtä arvaamaton, kuin hurrikaani!"

Klaus-Dieter Frankenberger (FAZ): „Der Rächer im Weißen Haus“ – „Aufstand des Populismus“ "Kostaja vakoiseen taloon - Populismin vastaisku!"

Heribert Prantl (Süddeutsche Zeitung): „Trumps Aggressivpopulismus zerstört die politische Kultur“ "Trumpin argresiivinenpopulismi tuhosi poliittisen kulttuurin!"

Roland Nelles (Der Spiegel): „Sieg des Zerstörers“ "Tuhoajan voitto!"

Carsten Luther (Die Zeit): „Die Immunkräfte haben versagt“ "Immuunivaste epäonnistui."

Martin Ganslmeier (Tagesschau): „Daß nach dem Brexit erneut ein Populist triumphiert, sollte liberalen Politikern weltweit eine Lehre sein“ "Brexit ja Trumpin populistinen voitto tulisi olla opetus liberaalipolitikoille."

Julia Friese (Die Welt): „Der einzige Trump-Fan in der ARD ist eine Frau“ "Ainut Trump-fani ARD-kanavalla on nainen."

Michael Knigge (Deutsche Welle): „Triumph eines aufrührerischen, teils menschenverachtenden Vulgär-Populismus“ "Viettelevän osaa ihmisistä aliarvioivan vulgaaripopulismin voitto."

Jakob Augstein (Freitag): „Die Wahl Donald Trumps ist das Ende des Westens“ "Trumpin valinta tarkoittaa lännen loppua."

Muutama yhteenveto sakulasta (Hämiö) samaa katkeraa pelkoa on ilmassa tuolla ytimessä, kuin täällä ytimen vasallissa........

Marko Parkkola

Demokratiafobia vaivaa monia vihervasemmistolaisia, ehkä jopa kaikkia.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Mitä nää höpäjät? Ei tässä kukaan ole vaalitulosta kyseenalaistanut, vaan ainoastaan ne keinot, joilla kansansuosio saavutettiin eli paskanjauhannalla, valehtelulla ja mölyämällä.

Marko Parkkola

Sillähän te vihreätkin olette jo vuosikausia pelannut. Nyt iski omaan nilkkaan ja lumihiutaleet alkoivat itkemään.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Aikas viiltävä kirjoitus Nevalaiselta.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Olen tässä odottanut että YLE tuo totuuden alttarille jonkun "asiantuntijan" joka saa väännettyä että Trumpin valinta onkin Persujen syytä/ansio.

No, ehkä ei kuitenkaan, vaikka en yllättyisi.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Että T. Soini veisi kunnian V. Putinilta (mikä sekin on aivan naurettavaa populisimia)?

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Toimittajat ottivat Trumpin aina kirjaimellisesti, mutta eivät koskaan vakavasti. Äänestäjät puolestaan ovat suhtautuneet Trumpiin vakavasti, mutta eivät kirjaimellisesti.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Ei voi käsittää, eikä hyväksyä, että yle julkaisee toimittajiensa poliittisia vuodatuksia ja kiukuttelua uutisina, jokuhan voi ostaakin ne sellaisina.

Toimituksen poiminnat