JarmoNevalainen

Putin voittaa Ranskassa

Francois Fillon voitti konservatiivipuolueen esivaalit Ranskassa ja näin ollen hän tulee kamppailemaan voitosta Marine Le Penin kanssa ensi kevään Ranskan presidentin vaaleissa. Sosialistit ovat tästä kisasta auttamattomasti ulkona. Tämän on varmistanut umpisurkeaa politiikkaa harrastanut sosialisti Hollande.

Fillon näyttää harmaalta ja värittömältä mieheltä jolla tuuheat kulmakarvat ovat hallitseva kasvonpiirre. Älkää antako ulkonäön hämätä. Fillonin ajama politiikka on kaikkea muuta kuin harmaata. Jos hän voittaa luvassa on rajuja muutoksia niin sisä kuin ulkopolitiikkaankin.

Fillon on todellinen talousliberaali. Kun katsotaan Fillonin ajamia talousasioita niin termi talousliberaali tuntuu jopa laimealta. Fillon haluaa ammattiliitot kuriin. Hän on ilmoittanut olevansa valmis katsomaan viimeiseen korttiin asti kenellä housut kestää ja kenellä ne repeää.
Fillonin on luvannut leikata julkisisa menoja 100 miljardilla eurolla. Osana tätä hän haluaa leikata julkiseltasektorilta 500 000 työpaikkaa. Kirsikkana kakun päällä 35 tunnin työviikko (johon ranskalaiset ovat juuri tottuneet) tullaan heivaamaan yli laidan.

Fillon on harras katolilainen ja hän onkin erittäin suosittu katolilaisissa piireissä, eikä suotta. Nimittäin hän on ilmoittanut poistavansa homoparien adoptio-oikeuden. Homoparien avioitumisoikeuteen hän ei halua puuttua mutta lesbojen keinohedelmöityshoidot ovat leikkauslistalla. Samoin sijaisraskaudet tullaan kieltämään Ranskassa jos hänet valitaan.
Ei todellakaan ole ihme että katolilaiset rakastavat Fillonia.
Eikä siinä vielä kaikki! Fillon on luvannut kitkeä ääri-islamin Ranskasta. Hyvällä tai pahalla. Tuntien ääri-islamistien filosofian niin se tarkoittaa jälkimmäistä. Veri tulee virtaamaan Ranskan kaduilla.

Fillonia voidaan pitää Thatcherin (jota Fillon ihailee) ja Reaganin hybridinä. Luulisi jo globalisteilla jo housut kastuvan onnesta. MUTTA MUTTA MUTTA vai pitäisikö sanoa VENÄJÄ, VENÄJÄ, VENÄJÄ on se mikä pilaa hyvän tunnelman ja kakkukahvit.
Fillon on harras Venäjän ystävä. Viimeisten vuosin aikana Fillon on löytänyt sympatiaa ja lämpimiä sanoja Venäjälle niin Krimin kiistassa kuin Syyrian pommituksissakin. Fillon haluaa hyvät ja vakaat suhteet Moskovaan ja on ehdottanut strategisen liitton muodostamista Venäjän kanssa. Aiaiai Tuhma TUHMA suomessa mustamedia ja poliitikot ajattelavat.

Kun tähän kuvaan tuodaan Marine Le Pen joka on Fillonia vastassa toisella kieroksella niin yhdestä asiasta voidaan olla varmoja. Seuraava Ranskan presidentti on Venäjän ystävä.
Ja Putin voittaa, taas. On se mahtava mies kun tuntuu voittavan vaalit Venäjällä, Yhdysvalloissa, Britaniassa, Ranskassa ja, ja, ja....
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Lahtelainen shamaani kertoi, jotta Putin on Aleksaneri Suuren reinkarnaatio. Mutta missä on Bukefalos? Hänhän kuulemma kaatui taistelussa Porosta vastaan, viittaakohan tämä Suomeen?

Juha Hämäläinen

Olisiko hyödyllisempää etsiä härmän Kyyrosta, joka johtaisi suomalaiset takaisin kotiin harhaanjohtajien retkeltä transatlantisen sekametelin keskeltä ?

Ja mitä tsaareihin tulee myös Euroopassa on puhuttu kuninkaiden paluusta, jos vain lukee intensiivisesti. Esim Hasburgien toineen tuleminen on ollut kartalla jo pidempään.......

Yhteiskuntien kehityskaaren määritteli kreikkalainen suuri mies ja siinä demokratian (korruptoituneen, kuten EU, USA ja Suomikin) jälkeen on ainut ratkaisu diktatuuri jota seuraa demokratia jne....

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Hasburgien toineen tuleminen on ollut kartalla jo pidempään......"

Kun Britannia on lähdössä EU:sta ja Ranskan lähtökin alkaa näyttää mahdolliselta, ei tarvita montakaan askelta lisää siihen, että tulos alkaa muistuttaa Habsburgien Pyhää Saksalais-Roomalaista keisarikuntaa. Tosin Ferdinand ei silloin istu Wienissä eikä edes Brysselissä vaan Berliinissä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #6

Katsotaan nyt mitä 4.12. tapahtuu kun Itävalta ja Italia äänestää. Neuvostoliito romahti nopeasti aikoinaan. Sama on edessä Eun suhteen. Suomessa on tärkeintä putsata pöytä kun näin tapahtuu ja varmistaa että ne henkilöt, jotka tämän fiaskon ovat aiheuttaneet eivät julkista virkaa enään Suomessa hallinoi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #7

Taidan ostaa chipsejä ja whiskiä valmiiksi.
Onko mitään tietoa missä näitä voi seurata netin kautta? Telkkaria minulla ei ole.

Henry

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hienoa jos euroopan maat alkavat ystävystyä Venäjän kanssa. Näin sen pitääkin mennä! Mitäköhän mieltä Fillon on Eurosta/EU:sta? Jos haluaa erota EU.sta ja eurosta silloin hän on vahvoilla koska hän lyö yhden suurimmista Marinen aseista!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Puolalainen tietovisakysymys 80-luvulla:

"Ovatko venäläiset veljiämme vai ystäviämme?"

Vastaus: "Veljiä, sillä ystävät voi valita."

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kaikkihan me tiedämme, että Putin pystyy päättämään niin Yhdysvaltain, Britannian kuin Ranskankin vaalituloksesta. Sen lisäksi:

-Putinilla on olohuoneessaan karhuntalja. Tai oikeastaan se ei ole talja vaan oikea karhu, joka ei vaan uskalla liikahtaa.
-Kun mörkö menee nukkumaan iltaisin, se tarkistaa onko Putin sängyn alla.
-Putin ei lue kirjoja. Hän tuijottaa niitä kunnes ne luovuttavat hänelle tarvittavat tiedot.
-Putin juoksee Cooperin testin 6 minuutissa.
jne...

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Jäi mainitsematta Fillonin talousliberalismista sen verran, että hän haluaa nostaa eläkäiän 65 vuoteen, nykyinen raja on 62v sekä nostaa alv-veroa 3,5%.

Fillonin talouskuuri on sen verran rajua, että monen silmissä Marine Le Pen on entistä houkuttelevampi vaihtoehto.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Hauska huomio usarin karusellistä. Atte Kalevan vedonlyöntihaaste nousee kärkeen? Millä perusteella? No ei ainakaan journalistisella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Uusi Suomi on niin avoin lukijoiden omalle journalistiikalle, että usein unohdetaan se tosiseikka, että Uusi Suomi on lehti, jolla muidenkin arvovaltaisten lehtien mukaisesti on oma toimituksellinen linjansa, kuten saa ja pitää ollakin.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Kyse lienee blogeista, jos Atte Kalevan tyhjää täynnä oleva muutaman rivin raapustus katsotaan toimituksellisesti noin tärkeäksi niin vetää hiljaiseksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Kyse on toimituksellisen linjan mukaisesta sanomasta sekä julkisuudessa tunnetusta sanoman esittäjästä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #13

Kun sanojan tunnettavuus on tärkeämpi kuin sanoman sisältö voidaan puhua todellisesta maan tavasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Sanoman sisältö oli varmaan myös oleellinen kriteeri. Mutta ei sen pituus. Lyhyestä virsi kaunis, sanotaan ...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toiselle kierrokselle mentäessä Fillon tulee pyörtämään puheitaan saadakseen sosialistien äänet taakseen.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Näinhän se on viime vuosikymmeninä mennyt. Konservatiivit ja sosialistit tekevät epäpyhän allianssin torjuakseen Kansallisen rintaman.

Nyt on tilanne mielenkiintoinen. Venäjän ystävä nousee presidentiksi joka tapauksessa. Valittavana onkin raju talouskuri/Eufederalismi vs talousnationalismi/Eukansanäänestys.

Käyttäjän PekkaVisnen11 kuva
Pekka Väisänen

Ranskan nykyiset ongelmat ulottuvat vuosikymmenten taakse. Maa ei ole yksinkertaisesti kyennyt muuntautumaan globalisaation aikakaudelle. Poliitikoilta on puuttunut rohkeus ja päättäväisyys uudistaa työmarkkinat, julkinen talous on ollut vuosikymmeniä alijäämäinen (1974 viimeksi plussalla) ja virkamieskoneiston on annettu paisua hallitsemattomalle tasolle hallituspohjasta tai presidentistä riippumatta. Sarkozyn kaudenkin kunnianhimoiset uudistukset jäivät lopulta vesittyneiksi. Paljon kuvaavaa on, että viidennen tasavallan suosituin presidentti on edelleen Jacques Chirac. Valtiomies, joka kahden kautensa aikana keskittyi väistelemään kaikkia mahdollisia ikäviä ja välttämättömiä reformeja. Laskun viimeisten vuosikymmenten ja vuosien virheistä maksaa seuraava presidentti ja hänen hallintonsa.

Toimituksen poiminnat