*

JarmoNevalainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Tullit

EU ehdottaa digitaalisten palveluiden tuontitulleja?

Vuodettujen asiakirjojen mukaan Euroopan unioni on suunnittelemassa liikevaihtoveroa digitaalisten palveluiden tuottajille. Asiakirjojen mukaan liikevaihtovero olisi muutamien prosenttien luokkaa (YLE:n tulkinnan mukaan 1-5%), ja kohdistuisi yrityksille, jotka eivät maksa veroja yhteisöveroja EU:n alueelle.

 

Järjetön Trump?

Luin kaksi tuoretta tulevan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin haastattelua. Toinen arvostetussa Bild lehdessä ja toinen The Times sunnuntain painoksessa.

Lukiessani niitä en voinut muuta kuin hymyillä leveästi, myhäilin sisimmässäni sillä tulevan presidentin mielipiteet olisivat voineet tulla suoraan minulta.

Vapaakauppa köyhdyttää Suomea ?

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri hehkuttaa vapaakaupan puolesta. Hänen mukaansa Suomi vain hyötyisi vapaakaupasta. Totta onkin, että kaupan avautumisella on ollut merkittävä vaikutus Suomen elintason nousuun vanhassa maailmassa. Sitä sietääkin hieman miettiä, että onko tilanne samankaltainen uudessa maailmassa ?

Vapaakauppa hyödyttää enemmän pieniä kansakuntia kuin suuria valtioita. Siksipä Yhdysvaltojen uusi presidentti on ottanut kriittisen kannan vapaakauppaan. Olisiko TTIP-sopimuksen syntymättömyydestä Suomelle enemmän haittaa kuin hyötyä ? 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä